Music City Bratislava: Najväčší žúr v meste aj na vode!

Desať pódií, desiatky interpretov, tisícky fanúšikov, nespočetne hudobných žánrov a chytľavej muziky. Už 12. mája odštartuje Music City 24-hodinovú zábavu v Bratislave. Ako inak, opäť pre všetkých a úplne zadarmo.

Para, Hex, Lavagance, Rytmus, Martin Valihora alebo Marián Varga je len zlomok mien zo slovenskej hudobnej scény, ktorí už dnes vedia, kde bude ich miesto na Music City v Bratislave. Desať strategicky rozmiestnených pódií ulahodí hudobnému vkusu skutočne každého.

Hlavný stage, tento rok postavený pod mostom Lafranconi, je už tradične epicentrom diania. Od tretej poobede postupne predstaví tých najvernejších. Návštevníci sa môžu tešiť na stálice Music City, a to kapely Puding Pani Elvisovej, Hex, Vidiek, Lavagance, Rytmusa a Kontrafakt.

Pre Alternative stage nie je lepšieho miesta, ako v Music Gallery u Dežmára. Preto nikoho neprekvapí, že prvé čo uvidia návštevníci na tomto pódiu, bude live vystúpenie Martina Valihoru & Funk Unit. Ďalej sa predstavia Anita Soul, Lady Mel & Johny Mečoch či Oskar Rózsa.

Pre klasikov a hudobných gurmánov, ktorí vyhľadávajú klávesy či sláčiky bude miestom hudobnej nirvány Fajnšmekerský stage v koncertnej sieni Klarisky. Toto miesto s neuveriteľnou akustikou rozozvučí o ôsmej večer legendárny Marián Varga a Moyzesovo kvarteto.

Silent disco sa pomaličky stáva súčasťou každej dobrej akcie. Ani Music City nebude výnimkou. Tu existujú iba dve možnosti. Sledovať masu ľudí, ako sa hýbe v rytme ticha, alebo si tiež nasadiť slúchadlá a vybrať si DJ set, ktorý vtiahne do tanca. Music City Power Tower Stages – miesta nezvyčajnej párty budú hneď štyri. V Eurovea, na Hlavnom námestí, na Mlynoch a v Propeleri.

Nočným vtákom bude plne k dispozícií Nočný Main Stage v klube ELAM. Produkcia sa tu začne zľahka o deviatej večer, stupňovať sa bude do šiestej rána. Vyvrcholí spomínaným žúrom na vode, počas originálnej afterpárty. Boat Stage, občianskym menom loď Martin, kotví v Osobnom prístave na Vajanského nábreží. Nalodiť sa bude možné už o siedmej ráno. Medzi desiatou a jedenástou urobí tento pohyblivý stage okruh Bratislavou, pričom hudba bude vyhrávať až do nedeľného poludnia.

Nejedno oko zvlhne pri nostalgii v galérii SNG, mieste Save the Analog World Stage. Uskutoční sa tu totiž burza platní, kaziet, fotoaparátov a kazetových prehrávačov a iných komponentov či zberateľských kúskov, na ktoré s úsmevom spomíname. Emócie umocnia DJ Koki & live music.

Na boľavé nohy od tanca a presunu medzi jednotlivými stanovišťami sa návštevníci ani tento rok sťažovať nebudú. Organizátor Music City myslel na všetko a bezplatná kyvadlová doprava nie je výnimkou. Premávať bude od siedmej večer až do štvrtej rána na trase Mlyny, Most Lafranconi, Galéria SNG, Eurovea, Refinery Gallery Slovnaft a späť.

MUSIC CITY

Zdroj: Neopublic Porter Novelli
Publikoval: Redakcia GREGI.NET