Music City 2013 – Telekom prinesie hudbu do slovenských miest opäť pre všetkých zadarmo.

Telekom prináša do slovenských miest pod hlavičkou Music City aj tento rok sériu koncertov kapiel najrôznejších žánrov. Vstup na všetky koncerty bude už tradične voľný.  

„Music City má viac ako 5-ročnú tradíciu a jeho pokračovaním chceme potvrdiť orientáciu našej značky na hudbu. V tomto roku sme sa rozhodli zmeniť koncept projektu tak, aby bol ešte pútavejší, po hudobnej stránke kvalitnejší a odrážal aktuálne trendy. Práve s ohľadom na zvýšenie kvality ho prinášame na klubovú scénu, teda náročnejšej a užšej cieľovej skupine, “ povedala o projekte Drahomíra Juríková, šéfka marketingovej komunikácie Telekomu.

Základným motívom Music City budú tento rok netradičné hudobné spojenia, garantom ktorých je známy slovenský hudobník Martin Valihora, dramaturg projektu: „Našim cieľom nie je prepierať pojmy ako komercia či alternatíva, ale skôr objavovať, spájať a dávať priestor, pričom hlavným menovateľom všetkých podujatí je kvalita a hudobný odkaz. Sme presvedčení, že vytváranie neobvyklých hudobných spojení môže roztočiť špirálu vývoja slovenskej hudobnej scény a posunúť ju o niečo ďalej. Čo je ale najlepšie, fanúšikovia môžu byť pri tom a unikátnu atmosféru zažiť spolu s nami,“ povedal o projekte Valihora.

Mestá a termíny Music City 2013:
11.5. (sobota) – Spišská Nová Ves
13.6. (štvrtok) – Žilina
27.9. (piatok) – Košice
3.10. (štvrtok) – Banská Bystrica

Partnerom projektu je spoločnosť Sony Mobile Communications, ktorá pre návštevníkov Music City pripravuje rôzne sprievodné aktivity. Mediálnymi partnermi projektu sú Rádio_FM a Hudba.sk.

Prvým Music City v tomto roku bude Spišská Nová Ves. Hip-hopová nádielka od rešpektovaných zástupcov tohto hudobného žánru zaznie v Zio Bare v sobotu 11. mája 2013 a prinesie niekoľko netradičných hudobných spojení. Postupne sa predstavia:

20:30 – DJ Janko Syky
22:00 – Plexo
22:45 – Moja reč + Komplot
23:45 – Vec + Martin Valihora
00:30 – Názov stavby
01:30 – DJ Janko Syky

Legendárne petržalské zoskupenie kapiel L.U.Z.A (Čistychov, Slipo, DJ Hajtkovič) a Drvivá Menšina (Bacil, DNA, Šegy 100) pod názvom Názov stavby nedávno po desiatich rokoch ohlásilo koniec spolupráce. Kapely sa stretli už v roku 1996 ale prvý a zároveň aj jediný spoločný album Reč naša vydali v roku 2003. Album sa dnes považuje za slovenskú hip-hopovú klasiku. Odvtedy sa v tomto zoskupení venovali prevažne spoločnému živému vystupovaniu. Lúčia sa skladbou Posledný výstrel a rozlúčkovým tour po Čechách a Slovensku. Jedinečnú príležitosť vidieť ich naživo budú mať práve návštevníci Music City v Spišskej Novej Vsi.

Vystúpeniu Názvu stavby bude predchádzať slovenský veterán rapu, dídžej, moderátor a hudobný producent Vec. V decembri vydal už tretí sólový album Stereo farbo slepo, ocenený cenou album roka na Radio_Head Awards Rádia_FM. Veca bude na Music City sprevádzať pravdepodobne najlepší slovenský bubeník Martin Valihora.

Pred Vecom si zahrá slovenské hip-hopové duo Moja Reč, ktoré rovnako patrí už ku klasikom. Ich prvý oficiálny nosič pod názvom Dobrí chlapci 1. vyšiel v roku 2006, odvtedy nahrali ďalšie tri a podobne ako Vec sa podieľali na množstve iných projektov. Prvé demo nahrali ešte o dva roky skôr s kapelou Komplot, s ktorou vystúpia aj na Music City.

Okrem legiend na Music City v Zio Bare vystúpi aj vychádzajúca hviezda, raper Plexo z bratislavskej Petržalky.

Viac na www.t-musiccity.sk.

Zdroj: RADDA, s.r.o.