Mukatado a jazz? Toto spojenie je SEXI!

Skupina Mukatado predstavuje ďalší singel z ich ostatného albumu Iba láska. Je ním skladba „Sexi Jazz“, ktorou kapela opäť príjemne prekvapila. Už predošlými singlami –  Do vody, duet Hladina či Tajný plán, Mukatado ukázali, že sa nebránia žiadnym hudobným štýlom a vplyvom. Pesničkou „Sexi Jazz“ to opäť potvrdili. A urobili dobre.

Speváčke Mukatada Janke Kozákovej jazz veľmi pristane a ani ostatní muzikanti za ňou v nahrávke určite nezaostávajú. Čaro celej pesničky ešte podčiarkol svojím talentom známy saxofonista Mário „Gapa“ Garbera, ktorýv skladbe hosťuje.

„Môj vzťah k jazzu je veľmi pozitívny. Už dlhšie rozmýšľam, žeby som nahrala aj jazzový album, tento štýl hudby je mi blízky. Som rada, že sme na album zaradili aj túto skladbu, je iná ako naša doterajšia tvorba. Verím však, že si nájde svojich poslucháčov,“ prezradila o skladbe Sexi Jazz speváčka Mukatada Janka Kozáková.

Text piesne Sexi Jazz napísala Oľga Záblacká, ktorá na spomínanom druhom albume Mukatada otextovala dokopy štyri skladby. Autorkou hudby je speváčka Janka Kozáková, ktorá sa ako hudobná skladateľka podieľala na všetkých pesničkách na CD Iba láska.

Na nahrávaní skladby Sexi Jazz spolupracovali aj ďalší výborní muzikanti – Robo Ragan ml. (kontrabas), Maroš Hanzely (basklarinet), Andrej Sontág (trumpeta) a Martin Bukový (piano).

Kapela Mukatado koncom roka 2013 vydala druhý štúdiový album Iba láska. Ten ponúka 14 piesní a z toho 3 duety – s Lenkou Dusilovou, Romanom „Galom“ Galvánkom a Robom Opatovským. Na textoch kapela okrem spomínanej Oľgy Záblackej spolupracovala s Vladom Krauszom, Alexandrou Okálovou a Lukášom Horanským. Produkciu, aranžmány pesničiek, mixáž aj mastering CD mal na svedomí známy producent a zvukový režisér Peťo Dobrík, ktorý je zároveň gitaristom Mukatada. 

Viac informácií získate aj na www.nahravaciestudio.sk.

mukatado-SEXI-JAZZ

Zdroj: Mukatado