MTV prinesie do centra Bratislavy koncerty Lavagance a Walter Schnitzelsson, vstup bude voľný.

Príjemné počasie doznievajúceho leta, nádherná scenéria Starého mesta a hudba, ktorá v centre slovenskej metropoly znie len zriedkakedy. To je len stručná charakteristika podujatia, ktoré na začiatok septembra pripravuje hudobná televízia MTV Rocks v spolupráci s UPC.

Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa ich zásluhou v piatok 12. septembra naživo predvedú slovenské formácie Lavagance a Walter Schnitzelsson. Prísť môže naozaj každý, pretože vstup na obe vystúpenia bude voľný.

Lavagance 2014 by Peter Spurny_print

“Po dlhšom čase odohráme opäť bratislavský koncert, ktorý bude navyše prvým po letnej festivalovej sezóne. Na jeseň pripravujeme nový singel, a ten by sme radi, možno premiérovo, zaradili do setlistu nášho koncertu. Veríme, že spoločný koncert s WS v centre Bratislavy priláka nielen našich fanúšikov, ale aj zvedavcov, nové tváre a tých, ktorý sa nedostanú na náš klubový koncert alebo na nás nemali šťastie počas leta,” uviedol na margo pripravovanej akcie gitarista Lavagance Mário Smashing.

Pre značku MTV pôjde už o druhý podobný event na Hviezdoslavovom námestí. Vlani v máji v premiére priniesla koncerty skupín Billy Barman a Purist. Hudbu prvej menovanej zaradila televízia aj do svojho vysielania, pričom nie je vylúčené, že podobný osud stihne aj niektorú zo skladieb kapiel Lavagance a Walter Schnitzelsson. “Veľmi nás teší, že môžeme týmto spôsobom podporovať kvalitnú domácu tvorbu mladých hudobníkov a veríme, že aj takto by sme ich mohli zviditeľniť za slovenskými hranicami,” uviedla Simona Kocian, marketingová manažérka spoločnosti UPC Slovensko, ktorá okrem MTV Rocks prináša aj ďalšie hudobné televízie z portfólia spoločnosti Viacom ako MTV, MTV Dance, VH1 alebo VH1 Classic.

WS_promo

Kapela Lavagance naposledy zaujala skladbou Princess Of The Light, ku ktorej vznikli hneď dva zaujímavé videoklipy. Pri tom druhom s formáciou spolupracoval Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK). Lavagance majú na konte nahrávky ako Back To Attraction (2006), Orthodox Experience (2007), Divine Darkness (2009) či I Like This Temper (2009) a hity ako Miles, Blood, Gabriel alebo Orthodox Experience. Medzi jej najväčšie koncertné úspechy patria dvojnásobné predskakovania na slovenských koncertoch legiend Depeche Mode a Duran Duran či hranie pred švédskou formáciou Mando Diao v slávnej viedenskej Stadthalle.

Trojčlenná bratislavská formácia Walter Schnitzelsson zaujala na jeseň 2012 debutovým EP Mother. Nasledoval singel This Night’s Fever, ktorý pochádza z debutového albumu Fever (2013). Táto nahrávka obsahuje aj ich ďalší singel – skladbu Cut Your Hair, ku ktorej hudobníci len nedávno zverejnili videoklip. Walter Schnitzelsson si už zahrali na festivaloch ako Pohoda, Žákovic Open, Barbakan, BA City Beats alebo Grape a vlani v júni predskakovali v Bratislave slávnemu Peteovi Dohertymu z Babyshambles.

Oficiálny event: https://www.facebook.com/events/1459640197620782/

TS-UPC-MTV-event-pic

Zdroj: Ján Papač / Kuul Fabrik, PR manager podujatia