Mrázik na ľade: Rozprávka sa vracia !

Legendárnu ruskú rozprávku o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorá už tradične patrí k vianočným sviatkom aj u nás na Slovensku, snáď netreba už ani predstavovať. Každoročne dokázala prilákať k jej sledovaniu milióny detí a ich rodičov a po celé generácie patrí k najobľúbenejšej rozprávke vôbec.

Mrázik na ľade

Známe postavy a dialógy doslova zľudoveli a ich obrovská popularita sa stala inšpiráciou k ich prepracovaniu do podoby rozprávkového muzikálu na ľade. Dej príbehu o pracovitej Nastenke, statočnom, ale samoľúbom Ivanovi a láske, ktorá si poradí so zlou macochou rovnako ako s mrazivým kúzlom palice mrazilky, je obohatený nádhernou hudbou a dych vyrážajúcimi krasokorčuliarskymi číslami.

Piesne naspieval rad speváckych hviezd na čele s Karlom Gottom a Ivetou Bartošovou. Dialógy sú nahovorené poprednými českými hercami: Jiřinou Bohdalovou ako rozprávačkou. Divákov pobaví v postave baby Jagy naživo Martin Dejdar v alternatíve s Vilémom Čokom a Ivom Martákom. Najlepší krasokorčuliari z Čiech, Slovenska a Ruska na čele s párom Katarína Beránková & Otto Diabola predvedú svoje umenie v postavách Nastenky a Ivana.

Výpravná krasokorčuliarska show s najlepšími korčuliarmi z Česka a Slovenska sa preslávila svojim prvým turné v rokoch 1998 – 2000, kedy ho uvidelo viac ako 1 100 000 ľudí v Čechách a na Slovensku. Ruská filmová rozprávka prebehla s famóznym úspechom a rozpútala úplnu „mrázikomániu“.

Po viac ako desiatich rokoch od premiérového turné nastal čas pre znovuuvedenie rozprávkového muzikálu na ľade „Mrázik“. Počas spomínaného turné budú mať diváci možnosť po prvýkrát zhliadnuť aj animované videoprojekcie na ľade, tvoriacu scénu na obrovskom plátne a dokresľujúcu rozprávkovú atmosféru príbehu.

Mrázik na ľade

Na Slovensko prichádzame s „mrázikomániou“ už 5.novembra vo Zvolene, 12.novembra v Žiline, 26.novembra v Košiciach a 17.decembra v Bratislave.

Zdroj: VAGABOOND s.r.o
Publikoval: Redakcia GREGI.NET