Move Festival 7.0 uvádza: N.O.H.A Circus Underground, B-Complex, Pixie, Eska!

Festival Move je zamìřen na progresivní dìní na hudební scénì, proto v úterý 8. listopadu uvede v pražském Lucerna Music baru mezinárodní seskupení N.O.H.A v nové sestavì a s novými tracky. Celá akce je pojmuta taktéž témìř revolučnì, po koncertu N.O.H.Y bude akce pokračovat setem populárních djù, vystoupí slovenský B-Complex vydávající na Hospital records a dj roku Pixie. A myšleno je i na příznivce drum and bassu, kteří by si chtìli vychutnat pouze sety B-Complexe a Pixieho, od 23 hodin budou v prodeji speciální vstupenky.

Zámìr festivalu Move svým pojetím plnì vystihuje mezinárodní kosmopolitní seskupení N.O.H.A – Noise Of Human Art “Circus Undeground” ( CZ, USA, BR ), jejíž nové složení budeme moci poprvé klubovì shlédnout 8.11. v Lucerna Music Baru. Letos na jaře prošla N.O.H.A, byť již velmi úspìšná a etablovaná D’n’B formace nečekanými a radikálními zmìnami. “Náhle se zde natìsnala velká koncentrace hudebních a charismatických pološílencù”. Ti, jak napovídají reakce z letních festivalù přinesli nového ducha a strhující energii. Očekáváme, že N.O.H.A nám v Lucernì předvede nejen vysoce sugestivní zážitek, ale i nìkolik úplnì nových trackù. Současné složení Filip Noha , Camila, Chevy, Thom Harien, Jatrabass se dle slov bandleadra Filipa Nohy nachází ve vrcholné konstelaci za celou dobu existence skupiny!

B-Complex

Další hudební lahùdkou téhož večera bude exkluzivní novinka na české klubové scénì. Tím bude vystoupení slovenského DJe B-Complexe. Ten patří v současné dobì k jednìm z nejznámìjších a nejuznávanìjších slovenských D’n’B hudebníkù. 25-ti letý DJ a student VŠMU, vlastním jménem Matúš Lenický, hraje od svých dvanácti let. Po vyzkoušení řady stylù (hardcore, trance, psytrance atd.) zakotvil v D’n’B, kde se vìnuje vlastnímu specifickému hraní s rychlými bicími, mohutnými basy a složitými melodiemi. Jeho písnì se objevily v nìkolika kompilacích jako Remark The Silence nebo BassGround. Své songy vydal například u belgického labelu Future Sickness, v americkém Force Recordings nebo v britském Vibez. Za jeho nejvìtší úspìch se považuje vydání skladby Beautiful Lies u legendárních Hospital Records (label Tonyho Colemana, frontmana London Elektricity, který pro svìtovou scénu objevil DJe typu High Contrast, Logistics či Mitsabishi). Spolupracuje s estonskou zpìvačkou BadGirl a s kanadskou zpìvačkou, DJkou a producentkou Ill-Eshou, se kterou vlastní projekt Ill-Complex. B-Complex se již podíval se i do mnoha dalších evropských zemí a uskutečnil dokonce turné po Novém Zélandu a Austráli.

Akci od 20h otevře talentovaný dj Eska z pražského uskupení DNB FEVER, po B-Complexovi se návštìvníci mohou tìšit na set bořitele Czech drum and bass awards a lamače dívčích srdcí – zahraje dj Pixie z Tele2beatz sound systému.

Move Festival se od od svého založení v roce 2005 profiluje jako premiérový klubový festival. Každoročnì ukazuje u nás neznámé, nicménì aktuální a oceňované zahraniční novinky rùzných hudebních stylù. Festival je zamìřen na hudební mobilitu a snaží se vyhledávat alternativní cesty hudebního exportu i pro české skupiny. V letech 2005 a 2006 Move Festival pořádal své vlastní akce v Oslu, Londýnì a Berlínì, kde mj. uvedl Khoibu, Le Pneumatiq i Chinaski. V roce 2009 pak programoval Toxique, Airfare, Cartonnage a Southpaw na Europavoxu ve Francii.

Koncert skupiny N.O.H.A se koná v Lucerna Music Baru ve Vodičkovì ulici v Praze 1, akce začíná ve 20 hodin a končí ve 2 hodiny ráno. Vstupné je 400Kč v předprodeji a 500Kč na místì, od 23 hodin se na místì začnou prodávat vstupenky jen za 200Kč. Předprodej vstupenek je dostupný na https://www.moveticket.cz nebo na místì v pokladnì klubu.

Line-up:
20:00 – 21:15 Eska
21:15 – 23:00 N.O.H.A
23:00 – 00:30 B-complex *
00:30 – 02:00 Pixie
    

Move Festival 7.0
N.O.H.A Circus Underground, B-Complex, Pixie, Eska
Úterý 8.11. Lucerna Music Bar 20:00
https://www.facebook.com/event.php?eid=269823836374566
https://www.movefestival.eu/
* od 23h vstup jen 200,-

Noha

Zdroj: Organizátor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET