Moravia Music Fest: Špeciálny klubový koncert Take 6!

V rámci ozvěn mezinárodního hudebního festivalu Moravia Music Fest proběhne speciální klubový koncert TAKE 6, jedinečného vokálního seskupení, kteří byli v ČR naposledy před 10 lety.

TAKE 6 jsou 10 násobní držitelé prestižní ceny Grammy, 10 násobní držitelé Dowe Awards a především jsou označování za nejlepší vokální kapelu na světě.

TAKE 6 (USA) – speciální klubový koncert v Praze

Nezaměnitelní a nezkrotní desetinásobní vítězové GRAMMY a Dove Award jsou perfektní reprezentací toho, co Duke Ellington nazvýval „Beyond Category“. TAKE 6 získali zvláštní ocenění jako „nejčastěji nominovaná vokální skupina v historii GRAMMY“ a jejich zvuk je skutečně unikátní: šest andělských a vybroušených hlasů ucelených v křišťálově čisté harmonii a synkopických rytmech, zdobených aranžích v kombinaci s funky a groove, které bublají až do opojného varu gospelu, jazzu, R&B a příchutě popu.

Take_6_Color_Banner

Příběh TAKE 6 začal už v roce 1980 na Oakwood College v Huntsville v Alabamě. V roce 1987 skupina podepsala kontrakt s Warner Brothers a změnili název na TAKE 6. Stejnojmenné debutové album vydané v následujícím roce získalo 2 ocenění GRAMMY a usadilo se v top 10 na žebříčku Billboard’s Contemporary Jazz and Contemporary Christian charts. TAKE 6 nasbírali celkem 10 GRAMMY Awards, 10 Dove Awards, a Soul Train Award a 2 nominace na NAACP Image Award. Vyhráli ceny a nahrávali nebo vystupovali s tak významnými osobnostmi jako Quincy Jones, Stevie Wonder, Ray Charles, Ella Fitzgerald a Whitney Houston. „Multiplatinový“ sextet se vrátil ke svým kořenům se svým očekávaným albem ONE v březnu 2012.

TAKE 6 (USA) – special Prague´s club concert

The most awarded vocal group in history (10 Grammy Awards, 10 Dove Awards, a Soul Train Award, and more) celebrates their 25th Anniversary!Take 6 (Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea and Khristian Dentley), heralded by Quincy Jones as the „baddest vocal cats on the planet!‘, is the quintessential a cappela group and model for vocal genius.  Six virtuosic voices united in crystal clear harmony, against a backdrop of syncopated rhythms, innovative arrangements, and funky grooves that bubble into an intoxicating brew of gospel, jazz, R&B, and pop.  With praise from such luminaries as Ray Charles, Stevie Wonder, Brian Wilson, Ella Fitzgerald and Whitney Houston, the multi-platinum selling sextet has toured across the globe, collaborated across genres, and is recognized as the pre-eminent a capella group in the world.

As Take 6 celebrates their 25th Anniversary with a brand new show, they’ll share the memories in the music of the past 25 years as well as reveal what the future holds!

T6_PHA

Zdroj: Moravia Music Fest