Moov To Glasgow: Sobotu v NuSpirit clube!

V sobotu 5. novembra predstaví Moov v Nu Spirit Clube už štvrté mesto na mape medzinárodnej beatovej scény. Po Viedni, Berlíne a Londýne je na rade Glasgow, mesto s vysokým podielom talentovaných producentov na počet obyvateľov.

O viacerých z nich (Hudson Mohawke, Rustie, Mike Slott) dnes vieme aj vďaka Lucky Me, ktorého zvuk prídu do Bratislavy predstaviť jeho šéfovia The Blessings, spolu s „prvou dámou“ tohto vydavateľstva a kolektívu, DJkou Eclair Fifi. Hostí z ďaleka doplnia lokálne a menej známe mená – odchovanec starej hip-hopovej školy Kalifornia Kurt z Viedne, (nu)soulový Peca One z Ústí nad Labem a domáci Stratasoul.

eclair fifi

The Blessings je dvojica Dom Sum a Fine Art, ktorí si popri prevádzkovaní vydavateľstva a streetwear obchodu, organizovaní party v Glasgowe a Edinburghu, grafickom dizajne pre Warp a Planet Mu stíhajú sadnúť do štúdia, aby pracovali na vlastnom podaní elektronickej tanečnej hudby, ktorá sa voľne posúva cez hranice hip-hopu, r’n’b, alebo elektra. Lepšie ako žánrami sa dá ich produkcia popísať prvkami, s ktorými radi operujú – vypreparované vokály (ich obľúbeným materiálom je hlas r’n’b speváčky Cassie), bujné syntetizátory (podobnosť coveru ich prvého vinylu s grafickým dizajnom synth-popu neskorých 80’s nie je náhodná), alebo húpavé beaty so silnou basovou linkou. LP Galaxy High môžete počúvať v klube aj doma pri umývaní riadu, kývať pri tom hlavou a pátrať po hudobných odkazoch na pionierov r’n’b a hip-hopu ako Tedd Riley.

Eclair Fifi reprezentuje ženský element Lucky Me; vo svojich setoch spolu s najnovšími a nevydanými hitmi pod touto značkou mieša raritné a prehliadané perly z histórie africko-americkej hudby. Spolu so známejšími členmi „šťastnej rodiny“ hrala pred niekoľkotisícovým davom na posledných dvoch Sonaroch v Barcelone, ale rovnako ju môžete počuť hrávať v malom bare v Edinburghu.

blessings

Ani jedno Moov sa zatiaľ nezaobišlo bez hostí z Rakúska alebo Čiech. Z Viedne príde ďalší beatmaker, o ktorom bude ešte počuť: Kalifornia Kurt (dobrý známy Abby Lee Teeho, ktorý bol prekvapením letného Moov), ktorý posúva inštrumentálny hip-hop od tradícií k 8bitovým zvukom a dokáže hornorakúskemu slangu ušiť beat na mieru. Zo západných Čiech príde Peca One, zdatný DJ s nosom na dobrý detroit soul a čoraz viac aj na nové inštrumentálne beaty z celého sveta. Rezident Stratasoul sa nedávno zavrel doma a vystúpiť na denné svetlo plánuje až na Moov, aby predstavil svoju najnovšiu tvorbu, ktorú už čoskoro môžeme očakávať na najlepšom slovenskom internetovom vydavateľstve.


Moov To Glasgow
5.11.2011, Nu Spirit Club
https://moov321.tumblr.com/
The Blessings, Eclair Fifi (Lucky Me, UK), Kalifornia Kurt (AT) , Peca One (CZ) , Stratasoul (SK)

moov

Zdroj: Moov
Publikoval: Redakcia GREGI.NET