Moov – summer edition: Posledné info a profily vystupujúcich!

Už túto sobotu 2. júla budeme s hosťami z USA, Nemecka, Rakúska a Čiech v Nu Spirit Clube oslavovať prvý rok existencie našej hip-hop/soul/beat série MOOV. Lístok v predpredaji cez sieť Ticketstream stojí 7 eur, na mieste 9 eur. Ak sa chcete o vystupujúcich dozvedieť viac, prečítajte si krátke profily. Akcia sa začína o 22:00, line-up nájdete na konci textu.

Machinedrum Pochádza z hudobníckej rodiny, v ktorej už jeho starý otec hral country. Už ako malý hral na klavír a gitaru, elektroniku začal robiť asi v 13 rokoch. Prvé tracky vydal ešte ako Syndrone na americkom labeli Merck, ovplyvnenom anglickou „intelligent dance music“ z Warpu a Rephlexu. Neskôr presunul dôraz na „dance music“, čo sa prevalilo hlavne po vydaní albumov Want to 1 2? a Many Faces na LuckyMe. Z histórie tanečnej hudby si vyberá tie najlepšie časti, aby z nich vyskladal euforické tracky a roztancoval nimi na živých vystúpeniach kluby v USA a Európe.

Machinedrum

Doma v New Yorku hráva na pravidelných akciách Cassette NYC spolu s Praveen Sharmom ako Sepalcure – v projekte, ktorý spája newyorský house deväťdesiatych rokov a 2step Londýna nultých rokov a ktorý sa zapísal hudbou v Aronofského filme Black Swan. Týždeň po Moov vychádza na Planet Mu ďalší Travisov album Room(s) – Bratislava bude po Manchestri alebo Berlíne ďalšie mesto, kde sa počas európskeho turné zastaví, aby ho predstavil. Abby Lee Tee DJ a producent z Linzu, člen hip-hopovej formácie Hinterland, ktorá pôsobí v okruhu známych Texta a nemá problém s rapom v hornorakúskom dialekte a so súčasnými beatmi. Za ich produkciu je okrem Abbyho zodpovedný Kalifornia Kurt, ktorý s ním spolupracoval aj na práve vychádzajúcom EP Stray Cat. Na ňom nájdete desať čisto inštrumentálnych trackov s hypnotickými slučkami a temnejšími náladami, ktoré obstoja aj v porovnaní so svetovou beatovou scénou.

Abbyleetee

Okrem vlastnej tvorby je Abby Lee Tee aktívny aj v remixovaní (Pixelord, Swede:art) a organizovaní party s hosťami ako Gilles Peterson, Nosaj thing a fLako. Inphy Hosť z Boskovic na Morave sa najlepšie predstaví sám: „Čau já jsem Inpyh producent/beatmaker z TyNikdy labelu, hudbu dìlám už tři roky to budou, tady ve Fruity Loops.“ (ukazuje na laptop na stole, na čestnom mieste pod obalom z LP Donuts od J Dillu – viac vo videu na Cream.cz). K hip-hopu sa dostal cez beatbox a bicie – vďaka šiestim rokom drilu na základnej umeleckej škole získal cit pre rytmus, ktorý v jeho produkcii naozaj počuť.

Inphy

Hral aj v dychovke a ako sám hovorí, keď producent vie hrať na nástroj, dáva do toho viac hudobnosti, nie je to úplne presné ako počítač a je to „víc vyswingované trošku“. Okrem kvalitného beatu je základ dobrá platňa a sampel z nej, alebo z inej hudobnej stopy – môže to byť v podstate čokoľvek, napríklad kreslený seriál, alebo 80s hit Miestna jednička od Vaša Patejdla. Väčšina jeho produkcie je zatiaľ inštrumentálna, ale po remixoch pre Idea a Paulieho Garanda z domovského TyNikdy prídu určite ďalšie kúsky.

LINE-UP
22:00 – 23:00 Stratasoul
23:00 – 00:30 Inphy
00:30 – 02:00 Abby Lee Tee
02:00 – 03:00 Machinedrum
03:00 – 04:30 Flo’Alike
04:30 – 05:30 open

Moov summer

Zdroj: NuSpirit
Publikvoval: Redakcia GREGI.NET