Monegros: Tanečné šialenstvo od súkraku do úsvitu na vyprahlej španielskej púšti!

Otevřete si své kalendáře a začnìte si plánovat… nezapomenutelný víkend Rozhodnì si poznačte 17. pokračování legendárního pouštního festivalu „Monegros Desert Festival“ startuje 23.7.!

Monegros Desert Festival se každý rok koná na vyprahlé poušti Pyrenejského poloostrova a z vlastní zkušenosti mùžu potvrdit, že je to jeden z fesťákù, na které se nezapomíná. Za dobu své historie se vyprofiloval jako jeden z nejvìtších elektronických festivalù v celém Španìlsku a Evropì vùbec a každoročnì představuje ty nejvìtší osobnosti rave kultury. Jde o 20tihodinový taneční maraton, kde se nepočítá z žádným velkým odpočinkem. O tom svìdčí i absence kempu. Lidé prostì a jednoduše po páté odpolední začnou s rozhýbáváním tancechtivých tìl a pokud to dokážou a přežijou noc mohou řádit od do následujícího odpoledne.
Oslava elektronické hudby

Zážitky z této akce nejdou popsat slovy, je to životní zkušenost, kterou vám opravdu doporučuji. Přes 40.000 lidí z celé Evropy, 5 obřích stagí, 20 hodin non stop hudby od electra, techna přes minimal, hip hop, drum & bass a dubstep. Své zastoupení bude mít tento rok i psytrance a nevystoupí nikdo menší než Infected Mushroom.

Monegros

Podle mne, jde o nejvyváženìjší line up tohoto léta a své si najde opravdu každý. Mezi hlavní postavy na masivní open-air stagi Monegros 2011 patří Paul Kalkbrenner, Busta Rhymes, Vitalic – 2mirrors Live, Steve Aoki, David Guetta, Richie Hawtin, Carl Cox a Boys Noize. DnB stanu budou vévodit Andy C, Dirtyphonics, Caspa, Benga a Rusko. Na techno open-air stagi budou diktovat Dave Clark, Ben Sims + Paul Mac, Oscar Mulero, Loco Dice a i ostatní 2 stage slibují vynikající zábavu. Hard techno stage by se podle mì mohla přejmenovat na Monegros jatka, protože dát na jednu stage Franka Kvittu vs Boris S, O.B.I. live, Pet Duo live, Underdogz (DJ Lukas+drums) a 3 tekno / breakcore systemy je opravdu „prasárna“.

Monegros je tu pro partypeople, kteří chtìjí vidìt ty nejvìtší osobnosti z více stylù a zároveň hledají nìco jiného a neokoukaného. Ať už máte rádi house, minimal, zlomeniny nebo schranz, nedoporučuje se zùstat na jedné stagi. Monegros je multižánrový rave a byla by škoda toho nevyužít. Ale především je to oslava elektronické hudby a vsadím se s vámi, že vìtšina z přítomných DJs nebo kapel si připraví nìco speciálního právì pro tento festival. O tom svìdčí i každoroční tahanice DJských bookingù o to který DJ bude hrát bìhem východu slunce nad pouští Monegros.

Nezapomeňte na opalovací krém a pitný režim. Snad tam tento rok potkám více Čechù. Mezi ostatními národy máme stále co dohánìt. Následující video teaser přináší lehkou ochutnávku co se dìlo minulý rok.

Kde se Monegros koná? Festival se nachází v poušti přibližnì na pùl cesty z Barcelony do Madridu. To je ideální poloha pro ty, kteří přiletí do Madridu, Barcelony a dalších španìlských mest. Z letišť v Madridu a Barcelonì vyjíždí autobusy přímo na festival. (Lístky je potřeba objednat předem nejlépe se vstupenkou přímo na www.monegrosfestival.com)

Jak se na festival dostat? Do Barcelony létají pravidelné „lowcosty“ z Prahy (Wizzair, ČSA) a Vídnì (Vueling a další), v letní sezónì přibývá i Bratislava (Ryanair). Co se týče dopravy na místo festivalu, doporučujeme využít kyvadlové dopravy přímo z letišť v Barcelonì a Madridu.

Monegros

Nejlépe udìláte, pokud tento trip spojíte s výletem do Barcelony na prodloužený víkend, omrknete toto krásné a pulzující mìsto, zažijete party vašeho života a chill out prožijete s přáteli na jedné z úžasných mìstských pláží.

Pokud se rozhodnete strávit delší čas v Barcelonì, tak možnosti ubytování jsou opravdu široké. Hostely se pohybují od 20 €, hotely potom od 30 € za osobu / noc. Pokud byste se rozhodli jet ve třech a více vyplatí se pronajmout si apartmán. Od 20 € na osobu / noc tak získáte soukromí, kuchyňku a máte jistotu, že nebudete při případných ranních after dýcháncích vadit ostatním hostùm či personálu.

Zdroj: ROW14
Publikoval: Redakcia GREGI.NET