Módne štylizácie s dámskymi čižmami v hlavnej úlohe.

Dámske čižmy sú typom topánok, ktoré nemôžu v jesennom šatníku absolútne chýbať. Vyzerajú perfektne s takmer každú štylizáciou a dokonale pasujú ku každodenným aj formálnejšie príležitostiam. Dnes Vám poradíme, ako zostaviť dámske čižmy z jednotlivými prvkami dámskeho šatníka, aby ste získali módnu a praktickú štylizáciu.

Dámske čižmy a rúrky

Prvou propozíciou je kompozícia skladajúca sa priliehavých rúrkových nohavíc, voľnejšej košele a dámskych čižiem na podpätku. V prípade takejto štylizácie je dobré pamätať si niekoľko pravidiel, aby sme predišli chybám, ktoré namiesto toho, aby nám dodali charakter spôsobia, že budeme vyzerať neprirodzene a proporcie nášho tela budú narušené. Predovšetkým pamätajme, že rúrkové nohavice vyzerajú dobre na štíhlych osobách. Dámy s hojnejšími bokmi a silnejšími lýtkami by mali dať prednosť jednoduchým nohaviciam a priliehavému zvršku čižiem, vďaka ktorým bude noha vyzerať oveľa elegantnejšie. Nízke dámy by si mali vybrať rovnakú farbu rúrok a členkových čižiem, čo vizuálne predlžuje postavu. Naproti tomu ženy s štíhlou postavou si môžu dovoliť oveľa viac fantázie v používaní rúrok a členkových čižiem.  Kožené dámske čižmy s voľným kovbojským štýlom zvršku budú preto dobrým duetom s džínsovými rúrkami s vytretými miestami. Zatiaľ čo ak použijeme rúrky formálnejšej povahy, môžeme si k nim zobrať dámske čižmy na podpätku so zipsom alebo šnurovaním.

Dámske čižmy a šaty

 Našou ďalšou propozíciou je zostavenie skladajúce sa z šiat a dámskych čižiem. V tomto prípade bude výber topánok závisieť od štýlu šiat, ako aj od našich preferencií, pokiaľ ide o výšku podpätku.  Skvelý nápad na jeseň bude nosiť šaty vzorované s kvetmi alebo živočíšnymi výtlačkami, zdobené volánikmi alebo čipkou alebo voľné šaty v štýle Boho. Pre takúto štylizáciu môžeme obliecť dámske čižmy na plochej podrážke ale aj tie na vyššom podpätku. Veľký význam v tomto druhu štylizácie má dĺžka šiat. Nízki ľudia by sa mali vyhnúť obliekaní šiat v dĺžke midi a členkových čižiem na plochom podpätku, pretože takáto kombinácia spôsobí, že ich postava bude vyzerať ešte kratšia ako v skutočnosti je. Môžu však úspešne obliecť šaty v dĺžke maxi a čižmy na podpätku – čím vizuálne predlžujú postavu.

Dámy, ktoré bežne radšej uprednostňujú formálne a elegantne štylizácie si môžu úspešne obliecť jednoduché, klasické šaty nad koleno a čierne kožené dámske čižmy na kolíku, čím získajú veľmi elegantný, ale súčasne pohodlný vzhľad. 

Členkové čižmy v štýle street

Členkové čižmy môžu tiež predstavovať zaujímavý doplnok k voľnému, mestskému štýlu. Môžeme ich použi k nohaviciam v štýle Jogger alebo džínsy, rovnako ako k legínsom. V takomto vydaní budú najvhodnejšie dámske čižmy na plochej podrážke so športovým strihom alebo v štýle trapper. Ak chceme použiť čižmy na podpätku, odporúčame vám, aby ste si vybrali ten široký s jasným behúňom.

 Dámske čižmy sú nepochybne absolútnym must have jesennej štylizácie. Keď už poznáme niekoľko pravidiel týkajúcich sa výberu čižiem pre konkrétny prvok šatníka, ako aj pre našu siluetu, môžeme vytvoriť módne štylizácie, v ktorých sa budeme cítiť nielen veľmi štýlovo, ale aj pohodlne.

Zdroj: Promo