Moderný cirkus Argolla vyráža zo Slovenska na mesačné turné do Číny.

Slovensko nie je vo svete príliš známe. Preto treba privítať každú pozitívnu reklamu našej malej krajiny. Medzi najväčších propagátorov Slovenska patria úspešní športovci a umelci, ktorí reprezentujú našu krajinu skvelými športovými, alebo umeleckými výkonmi.

Predstavenie súčasného cirkusu Argolla 5.element už niekoľko rokov úspešne reprezentuje Slovensko po celom svete. Dôkazom je aj cesta na 5-týždňové  turné do krajiny, ktorá je kolískou cirkusového umenia. Dvadsať akrobatov, tanečníkov, hercov a technikov  zo skupiny Argolla prijalo pozvanie kultúrneho inštitútu Beijing Denon Acoustic Music Culture Communication a odleta 3. augusta do Pekingu, odkial budú pokračovať na turné, počas ktorého zrealizujú 20 vystúpení v 8 čínskych mestách.

Argolla_Predstavenie_1

„Čína je liahňou najlepších svetových cirkusových artistov, toto umenie má v krajine dlhú tradíciu, preto nás teší, že si ľudia z pekingského kultúrneho inštitútu vybrali práve naše vystúpenie,“ uviedla režisérka predstavenia Silvia Poláčková.

Argolla 5th Element je hodinu a pol trvajúce predstavenie, ktoré prináša novú dimenziu moderného cirkusového umenia. Dych vyrážajúce akrobatické akty, pôsobivé tanečné čísla, herecké a spevácke výkony, multimédia, jedinečná scéna, originálne kostýmy, to všetko prepojené s hudbou multiinštrumentalistu Maoka. Predstavenie malo premiéru na Svetovom Festivale Cirkusových Umení v juhokórejskom Kwangyangu, kde ho v priebehu 2 týždňov zhliadlo viac ako 60 000 divákov. Slovenskí diváci ho mali možnosť vidieť v januári 2013 vo vypredanej hale bratislavského NTC.

Argolla_Predstavenie_2

“V Číne budeme účinkovať v halách pre 5 až 10 tisíc divákov, čo je pre nás veľká výzva. Uvedomujeme si, že čínske publikum je zvyknuté na špičkové artistické výkony, som však presvedčený, že naše predstavenie dokáže zaujať svojim originálnym prístupom, ktorý spočíva v prepojení cirkusového umenia s divadelným príbehom, tancom, hereckými výkonmi a jedinečnou hudbou multiinštrumentalistu Maoka,” dodáva spolutvorca predstavenia a performer Matúš Ritomský.

Viac informácií o predstavení môžete získať na webe: https://argolla.sk

argolla_china_plagat

Zdroj: Argolla productions