Mladé talenty sa aj tento rok predstavia na Džezákoch.

Aj tento rok budú mať talentovaní hudobníci šancu vystúpiť na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská sporiteľňa! Kapely a hudobníci sa do súťaže Pódium mladých talentov sa môžu prihlásiť do 26. septembra.

Organizátori najstaršieho a najznámejšieho jazzového festivalu aj tento rok otvorili svoj program talentovaným hudobníkom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Šesť finalistov odohrá svoj koncert počas festivalu, víťazný interpret sa predstaví aj v roku 2016, kedy otvorí svojím koncertom BJD 2016. „Tešíme sa , že súťaž si získala priazeň a pozornosť nielen medzi hudobníkmi, ktorí sa nám priebežne ozývajú počas celého roka, ale aj u fanúšikov Bratislavských Jazzových Dní, vďaka ktorým mladé a začínajúce kapely často hrajú pred plnou sálou,“ prezradil o súťaži Pavel Daněk, organizátor festivalu.

O víťazovi rozhodujú najmä fanúšikovia. Pred festivalom budú môcť hlasovať prostredníctvom internetu, svoj hlas budú môcť odovzdať aj svoju favoritovi počas konania festivalu. Víťazom minuloročnej súťaže sa stala kapela GrooveHub. Z víťazstva sa tešili aj The Illusions Trio (2010), FAT breakFAST (2011), Martin Uherek Quartet (2012) a Maringotka (2013).

Kapely, ktoré sa chcú zúčastniť súťaže a mať šancu zaradiť sa do zoznamu víťazov, môžu svoje prihlášky posielať do 26. septembra 2015. Prihlášku do súťaže je potrebné zaslať spolu s krátkou biografiou a fotografiou na adresu rockpop@rockpop.sk alebo poštou na Rock Pop Bratislava, P. O. Box 55, 814 99 Bratislava.

Organizátorom festivalu a vyhlasovateľom medzinárodnej súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP je Rock Pop Bratislava v spolupráci s Nadáciou SPP. Interpreti, hudobníci a kapely majú možnosť poslať svoje nahrávky s krátkou biografiou do 26. septembra. Spomedzi prihlásených budú tímom BJD vybratí šiesti finalisti, ktorí odohrajú svoje koncerty už počas tohtoročného festivalu. Víťaza spomedzi nich vyberú fanúšikovia prostredníctvom hlasovania.

Zdroj: BJD