Mladá Generácia Jarovi Filipovi.

Mladú Generáciu predstavujú všetci zapojení nadšenci hudby Jara Filipa. Od hudobníkov, cez kameramanov až k poslucháčom. Prvotný impulz prišiel od speváčky Zuzany Mikulcovej.

ZM

„Bolo celkom náročné zosúladiť a zmagoriť toľko ľudí v jeden deň, a ešte k tomu cez prázdniny. Zavolať ich na pekné slovo a mať len krásnu víziu, že niečo také tu ešte nebolo. Nahrať naživo v podniku Filipove piesne, tešiť sa z toho a vo výsledku to aj zvečniť.“, reflektuje Zuzana.

Video sa natáčalo ešte začiatkom júla 2015 v bratislavkom podniku Rustique na Obchodnej ulici. Najznámejšie Filipove piesne LSD, Kormidelník časCez okno originálne spojili do jedného plynulého celku. „Veľa času na skúšanie sme nemali, v deň D sme sa stretli a natočili.“, hovoria hudobníci. Gitarista Štefan Szabó, bubeník Roland Uškovitš a basgitarista Michal Šelep hrávajú v kapele Zuzany Mikulcovej, ale na tieto piesne si prizvali aj mladého klaviristu Paliho Reháka.

O kamery sa postarali Ferči Malík a Peťo Závadský, zvuk nabral a zmiešal theOvocie, so strihom sa potrápili Living documentary. Spoločne vytvorili niečo jedinečné a dávajú priestor pre inšpiráciu aj iným slovenským hudobníkom.

Ako sami hovoria: „Sme Mladá Generácia. Síce sme vyrastali v dobe zahraničnej hudby a vymakané videoklipy do nás prúdili zo všetkých staníc, našla si nás aj slovenská hudba, ktorej sme uverili a milovali ju ešte viac. Jedna z tých najzásadnejších je aj hudba Jara Filipa.”

JF2

Viac info o kapele: www.facebook.com/ZuzanaMikulcova

Zdroj: Zuzana Mikulcová Band