MISTA má nový singel „Sme tu len raz“, v ktorom cítiť jej chuť žiť naplno!

Speváčka Mista má nový singel, ktorý je na také mladé dievča až prekvapivo vyzretý! Z piesne „Sme tu len raz“ cítiť jej filozofiu, ktorou je snaha žiť skutočne naplno. Mladá umelkyňa si dobre uvedomuje, že to, čo je dnes pre nás samozrejmosťou, tu už zajtra nemusí byť.

Aj preto touto piesňou nabáda ľudí, aby sa na chvíľu zastavili a užívali si dňa. Hudbu zložila Mista so Stanom Šimorom, text jej napísal skvelý Vlado Krausz. K singlu stihla Mista  nakrútiť aj videoklip, ktorý je naozaj unikátny! Objavuje sa v ňom totiž aj vzácny slák od českého sláčikára Petra Auředníka, ktorým virtuózne hrá na husliach. Pieseň je predzvesťou nového slovenského albumu mladej hudobníčky.

Mladá umelkyňa Mista prichádza s novým singlom „Sme tu len raz“, ktorý má jasný filozofický odkaz. Pripomína pominuteľnosť chvíle a nabáda, aby sme si život naplno užívali.

„To sú presne témy, ktoré ma zaujímajú. Také, nad ktorými sa človek zastaví a donútia ho premýšľať. Táto téma vyslovene kričí, aby sme sa v každodennom zhone konečne zastavili a začali premýšľať, ako žijeme svoj život. Aby sme si uvedomili, že to, čo je dnes pre nás samozrejmosťou, to tu už zajtra nemusí byť. Aby sme zhodnotili, čo je v našom živote dôležité, a to prežívali naplno. Ja som musela tiež párkrát spadnúť na dno, aby som sa naučila selektovať ľudí a veci v mojom živote. Ponechať si to, čo ma robí šťastnou a odpojiť sa od toho, čo ma ubíja,“ vyznala sa Mista.

Autorkou hudby je samotná Mista, ktorá ju zložila spolu so Stanom Šimorom. Text napísal Vlado Krausz. Singel už má aj krásny videoklip, v ktorom sa objavuje i mimoriadne vzácny sláčik.

„Je to slák od veľmi šikovného českého sláčikára Petra Auředníka. Je zhotovený zo špeciálnych konských vlasov a má vygravírované moje iniciály. Slák je pre huslistu ako jeho predĺžená ruka a musí mu hneď na prvý dotyk sadnúť. Ja som si vyberala z viacerých, ale tento bol pre mňa láskou na prvý dotyk,“ dodáva Mista.

Klip talentovanej speváčky režíroval Tomáš Krejčí, pričom scenár si tvorila samotná Mista.

„Už od začiatku som mala predstavu, ako by mal videoklip vyzerať. Chcela som, aby v ňom boli zachytené tie najdôležitejšie momenty v ľudskom živote. On moju víziu okamžite pochopil a veľmi citlivo a emotívne ju sfilmoval,“ vraví Mista.

Singel „Sme tu len raz“ je ďalšou z radu piesní, ktoré sa Mista rozhodla spievať v rodnom jazyku – v slovenčine. V klipe vystupuje aj jej kapela v zložení Petr Ptáček, Michal Sládek a Pavel Palát, s ktorou pracuje na príprave slovenského albumu. Vyjsť by mal ešte pred letom.

„Z výsledného klipu som bola nadšená. Myslím, že to bol trošku aj osud. Skladbu sme mali hotovú už tri týždne a stále sme nemali vhodný tím na natáčanie klipu. Keď som už bola zúfalá, tak mi z ničoho nič prišiel e-mail od Tomáša, či by sme spolu niečo nevyskúšali. Za týždeň bol klip nakrútený a presne vystihoval moju víziu,“ teší sa Mista.

Speváčka Mista, vlastným menom Soňa Šimorová vyštudovala husle a klavír na Konzervatóriu a následne aj na Vysokej škole múzických umení v Bratislave.  Je jedinou speváčkou na Slovensku a v Českej republike, ktorá má vysokoškolské hudobné vzdelanie a tiež jedinou, ktorá navyše virtuózne hrá na husliach. Mimoriadny talent prejavila už v útlom detskom veku. Ako 12-ročná koncertovala v hlavnej sále Slovenskej filharmónie v sprievode Slovenského komorného orchestra pod vedením legendárneho Bohdana Warchala. Mista ma okrem kvalitných huslí aj vlastný personifikovaný sláčik od jedného z najlepších európskych sláčikárov, Čecha Petra Auředníka. Na rok 2017 pripravuje talentovaná umelkyňa album slovenských pôvodných skladieb, na ktorých spolupracuje s textárom Vladom Krauszom, gitaristom Henrym Tóthom a producentom Stanom Šimorom. V niektorých skladbách sa objavia aj husľové aranžmány, ktoré si speváčka sama nahráva. Všetky informácie o hudobníčke nájdete na www.mistamusic.com alebo www.facebook.com/mista.singer.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.