Miriam Bayle vydává nové autorské album WHAT?.

Zpěvačka a skladatelka Miriam Bayle vydává po dvou letech nové autorské album WHAT?. Skladby mají nový elektro sound a blíží se spíše k popu a dance music s jazzovými prvky.

Miriam je autorkou všech textů a hudby krom tří skladeb Katky Soukupové, která se s Miriam opět podílela na hudební režii. Zvuk a celkové pojetí desky posluchače a fanoušky Miriam rozhodně překvapí. Texty napsala Miriam v angličtině, až na jednu bonusovou skladbu, která je ve slovenštině. 

„Deska mne neskutečně motivuje i dojímá. Jak jsem viděla Miriam pracovat, skláním se před její všestranností a muzikalitou. Celou desku si postavila sama, sama si ji otextovala, nahrála a zmixovala. Je za ní moře práce.”, říká pianistka, skladatelka a manažerka Miriam Katka Soukupová.

“Vždy jsem se cítila více muzikantem. Hudbu skládám už dlouhou dobu pro divadlo, aranže jsem si vždy psala sama.”, říká Miriam. 

Obal nové desky navrhl Petr Martinovský a je složen z moderních exteriérových fotografií Miriam od fotografa Jiřího Štarhy. 

“Desku pokřtíme 15. května v Praze v Jazz Docku společně s Karlem Voříškem, Marthou Issovou, Lindou Finkovou a Janem Mudrou. S kapelou zahrajeme před samotným křtem celý nový repertoár.”, říká Miriam. 

Na podzim a v příštím roce představí s kapelou novou desku v klubech a na festivalech. 

Miriam Bayle se díky vyšperkovanému scatu stala uznávanou zpěvačkou i v zahraničí. Její vokální improvizaci hodnotí kritici za fenomenální, získala dokonce označení „královna scatu”. Má dar drsného tmavého altu a používá jej s nekompromisně swingujícím stylem. Pravidelně vystupuje na festivalech a v klubech u nás i v zahraničí. Minulý rok oslavila dvacet pět let na hudební scéně. Vyučuje jazzovou vokální interpretaci na Pražské konzervatoři a vede workshopy vokální improvizace “Improvizuj”.

Zdroj: TS