Mirai vydávajú videoklip k singlu Achillova pata.

Vypredané jesenné  turné kapely Mirai si nenechalo ujsť vyše desaťtisíc ľudí. Aj jarná časť, ktorá štartuje v marci, je už tiež pomaly vypredaná. S druhým, veľmi pestrým albumom Arigató, a na čele Miraiom Navrátilom zbrázdili Česko i Slovensko. V súčasnosti, si so svojimi rôznorodými muzikantskými schopnosťami  získavajú srdcia fanúšikov. Producent Ondřej Fiedler, je rád, že kapela „netrpí“ na  žánrovú vyhranenosť, ale práve naopak.

Mirai vydávajú klip songu „Achillova pata“ so zábermi z decembrového koncertu v pražskom Fóre Karlín, a tiež s miestami ktoré sú „srdcovkou“ skupiny.

Už druhý album „aktuálně nejlepší mladé české kapely“, ako MIRAI označuje producent Ondřej Fiedler, sa teší z úspechu. Dôkazom sú rádiové hity Hometown a ØTCHI, klipy s miliónmi views a vypredanými koncertami. Pred jarnou tour prichádzajú MIRAI s novým videoklipom. Réžia i námet Ondřej Kudyn, ktorý už pre kapelu urobil niekoľko klipov.  „Natáčení klipu jsem si tak trošku vymohl sám, protože Achillovka je moje oblíbená skladba z alba a chtěl jsem ji ztvárnit vizuálně. Námět jako takový vlastně ani nebyl, šlo o znázornění emocí, které ze singlu cítím,“ komentuje režisér.

Videoklip je inšpirovaný snami, myšlienkami aj reálnymi príbehmi zo života frontmana Mirai. Natáčalo sa v domovských mestách kapely, napríklad v ich „Hometown“, v areáli FM city festu, kde každoročne koncertujú. Artový klip je obohatený o živé zábery zhotovené na záverečnom koncerte jesennej tour vo Fóre Karlin, a tiež o zábery točené na starú VHS kameru, ktoré svojim vizuálom ohromne pobavia. Na nakrúcanie klipu však kapela spomína s pomerne zatajeným dychom, pretože: „ točilo se den před koncertem ve Foru Karlín, takže v prosinci. Byla nám neskutečná kosa, a bylo to docela o zdraví,“ popisuju Mirai.

O singli Mirai hovorí: „Achillovka je píseň, která se žánrově trochu vymyká tomu, co jsme dosud vydali. Je to ostřejší kytarovka, která skvěle funguje naživo a je asi nejtvrdší písní z desky Arigató. Videoklip k ní je proto artovější a trochu explicitní.“  

Nebolo to tak však od začiatku, odhaľuje zákulisue producent Ondřej Fiedler: „Achillova pata byl původně docela příjemný song s akustikou, který jsme nakonec ve zkušebně, týden před nahráváním, kompletně překopali.“

Mirai sa teraz pripravujú na jarné turné, ktoré je na väčšine miest už vypredané. Vidieť koncert Mirai a ich show naživo je zážitok. Navyše sa jedná o posledné samostatné koncerty v roku 2020. Okrem letných festivalov, na ktoré sa fanúšikovia môžu tiež tešiť. „Není nad klubovou atmosféru, takže se tour nemůžeme dočkat,“ dodáva Mirai.

 

MIRAI TOUR 2020
6. 3.  Valašské Meziříčí
7. 3.  České Budějovice
13. 3.  Pardubice
14. 3.  Jablonec nad Nisou
18. 3.  Olomouc
21. 3.  Krnov
22. 3. Krnov
27. 3.  Plzeň
28. 3.  Karlovy Vary
3. 4. Zlín

https://www.miraimusic.cz/
https://www.facebook.com/kapelamirai/

Zdroj: TS