Mirai ospevuje domov „Všude je dobře, ale tady je nejlíp,“ na novom singli HOMETOWN.

Dôležitosť domova a zázemie vyzdvihuje skupina Mirai vo svojom novom singli HOMETOWN. K napísaniu piesne inšpiroval speváka Miraia Navrátila impozantný výhľad na beskydské kopce v jeho domovskom Frýdku-Místku.

„Všude je dobře, ale tady je nejlíp, doufám, že víš, že my zůstanem stejný “ spieva sa v refréne. Skladba je predzvesťou druhého štúdiového albumu Mirai, ktorý vyjde 27. septembra. Kapela s ním prvýkrát vyrazí koncertovať do veľkých sál. Či už to bude pražský Forum Karlín alebo 21.11 Ateliér Babylon BRATISLAVA.

„Presťahoval som sa Frýdku-Místku na nové miesto,  s krásnym výhľadom na Beskydy a celé mesto. Tú pesničku som napísal na balkóne, keď som pozeral na kopce, presne tak, ako spievam v prvej slohe, „opisuje Mirai Navrátil spontánny vznik nového hitového singlu, ktorý spolu s videoklipom vyšiel v deň jeho narodenín 11. augusta.

V skladbe sa podľa jeho slov odráža tiež kočovný život, ktorý s kapelou v poslednej dobe vedie, vzhľadom na vysoký počet koncertov „Nie je to len o vrátení sa na nejaké miesto, ale možno ešte viac o vrátení sa k  ľuďom a kamarátom, ktorí sú gro toho Hometown,“ upresňuje. Vo Frýdku-Místku vyrastal a na rozvoji jeho kultúry sa sám snaží podieľať organizovaním rôznych podujatí.

Aj vo videoklipe, ktorý má na svedomí čoraz vyhľadávanejšie režisér Ondřej Kudyn, je zrejmý jeho rýdzi vzťah k mestu. Ústrednú úlohu tu totiž okrem Miraia ako sprievodcu dejom tiež hrajú ďalší ľudia spätí s lašskou metropolou. Nejde však o mediálne známe tváre, ale o bežných občanov naprieč generáciami. Práve v podhorí Beskýd prežívajú svoje každodenné radosti a starosti. Svojimi snami a cieľmi ovplyvňujú okolie a spoluutvárajú celkový charakter mesta.

Diváci sa tak môžu zoznámiť napríklad s príbehom talentovanej gymnastky Emy. „Je veľmi cieľavedomá a ide si za svojím, aj pri natáčaní klipu bolo vidieť, že je ohromný ťahúň. Pre úspech, vo svojom fyzicky veľa náročnom športe, na sebe tvrdo pracuje už od detstva, „zdôrazňuje jej kvality Kudyn. Ten ďalej obsadil umeleckého rezbára Milana Obodu. Jeho profesia symbolizuje, ako žije mesto v symbióze s prírodou. „Strávil som u neho na chalupe, v jeho dielni veľa času. Ku každému svojmu dielu má hlboký vzťah, „oceňuje režisér.

V klipe sa predstavuje tiež tatér a skater hovoriaci si Duky. Jeho osud názorne ukazuje prepojenosť umenia a ulice. „Chceli sme tam mať človeka, ktorý sa svojou usilovnosťou dokázal postaviť na vlastné nohy, a navyše, pre neho zostala  jeho práca stále aj koníčkom,“ vysvetľuje túto voľbu Kudyn.

Celkovo sa vo videu mihne okolo šesťdesiat ľudí žijúcich v niektorom z domovov členov skupiny Mirai – okrem Frýdku-Místku tu hrajú tiež obyvatelia Havířova a Nového Jičína. Všetci sa v závere zídu vo frýdeckej telocvični.

„Počas nakrúcania som strávil veľa času u Miraia doma . Pomaly sa zo mňa stal „Frýdečák“, atmosféru mesta som teda poctivo nasal, „približuje Ondřej Kudyn.

Pieseň Hometown sa objaví na očakávanom druhom štúdiovom albume Mirai, ktoré vo vydavateľstve Universal Music vyjde už 27. septembra. Ide o druhý singel, ten prvý s názvom ØTCHI sa stal na jar niekoľko týždňov najhranejšou domáci skladbou v českých rádiách.

Na jeseň MIRAI predstaví novinky na turné – a prvýkrát zamieri do veľkých sál. Tešíme, že jedným z koncertov bude aj ten v bratislavskom Babylone, a to 21.novembra. 

MIRAI TOUR 2019
15. 11. 2019 Herálec – KD Herálec
21. 11 2019 Bratislava – Ateliér Babylon
22. 11. 2019 Ostrava – hala Tatran
26. 11. 2019 Brno – Sono centrum – vyprodáno
27. 11. 2019 Brno – Sono centrum – přidaný koncert
3. 12. 2019 Praha – Forum Karlín

Vstupenky na MIRAI : www.ticketportal.sk/event/MIRAI
http://miraimusic.cz/
https://www.facebook.com/kapelamirai/

Zdroj: Universal Music s.r.o.