Mimochodem – zbrusu nový klip Poletíme?

Novinkové album Poletíme? Turbošansón už je na spadnutí a je tedy na místě pořádně zatopit pod kotlem. Kromě velezábavných koncertů tak kapela okolo frontmana Rudolfa Brančovského činí prostřednictvím zbrusu nového videoklipu.

Ten vznikl k prvnímu singlu Mimochodem v režii Ondřeje Kurčíka a Pavla Brychty. Stejně jako na samotné album Turbošansón, které vyjde 12. září u Supraphonu, i do klipu s překvapivou pointou se kapele skvěle povedlo přenést pro ni tolik typickou divokou energii a vtip. Ostatně ne náhodou se natáčel přímo takovém malém koncertě.

„Jednalo se o naše první opravdové natáčení s profesionální produkcí a já měl velkou trému. Moc jsem si přál, aby to byl pro všechny zúčastněné zážitek, na který nezapomenou a večírek, na kterém se budou cítit dobře. V pozdních hodinách už to byla regulerní divoká párty, na které zůstali střízliví pouze kameramani,“ přibližuje Brančovský atmosféru natáčení, které proběhlo v brněnském Kabinetu Múz a kapela na něj přizvala své fanoušky prostřednictvím výzvy na Facebooku.

POLETIME foto Taka Tuka

Za dvanáct hodin, během nichž videoklip vznikal, se do natáčení zapojila zhruba stovka fanoušků a čtyři profesionální herci, jimiž si kapela dle svých slov „pojistila důležité momenty“. Spolehnutí bylo ale i na „obyčejné“ fanoušky-neherce.

„Náš systém točit párty na opravdové párty se, myslím, velice povedl. Tancující lidé se vlastně do ničeho nutit nemuseli. Všichni do toho šli naplno, bylo vidět, že nás chtějí podpořit a užít si to s náma. Někteří přijeli i z jiných měst, přerušili kvůli nám svůj prázdninový program nebo dokonce lhali doma, aby se mohli natáčení zúčastnit. Ač jsme hráli pořád dokola jen jednu píseň, stále to byla zábava,“ komentuje frontman Poletíme? ne zcela obvyklý model natáčení, který si kapela už vyzkoušela například v klipu Mám depresi rád.

https://y2u.be/JU8FOEDPJvQ

Věrnost a podporu fanoušků Poletíme? ale nedokazuje jen jejich účast v klipu. Mnohé o jejich vztahu ke kapele naznačuje i fakt, že ač nové album Turbošansón produkované Ondřejem Ježkem ve studiu JáMOR vyjde v pátek 12. září, prakticky od spuštění předobjednávky v polovině srpna je číslem jedna v žebříčku nejprodávanějších alb na Supraphonline.cz. Zajímavé jistě bude sledovat i to, jak si povedou Poletíme? v hitparádě Velká sedma Radia 1, kam byla v úterý 2. září nasazena coby novinka skladba Moje poslední vůle.

„Naše publikum je velice různorodé, z čehož mám velikou radost a Poletíme? tak obstojí stejně na punkovém festivalu, jako na městských slavnostech a tak dále… Jsou to lidi, kteří dobře ví, o čem jim zpívám, lidi, co se rádi baví, lidi, co se neradi berou příliš vážně. Jsme veselá kapela, která hraje vesele o vážných věcech a to spojení je lákavé. Kdo rozumí, usmívá se a poslouchá, kdo nerozumí, zatancuje si a naopak,“ říká o fanoušcích Poletíme? Brančovský.

Poletime_Turbosanson_cover_mail

Pokud nevěříte nebo chcete na vlastní kůži zažít koncertní fenomén Poletíme?, doporučejeme navštívit některý z jejich podzimních koncertů, jejichž kompletní výčet najdete níže.

Podzimní koncerty Poletíme?
12.9. Lanškroun
13.9. Dalečín
19.9. Kladno
20.9. Poděbrady
26.9. Chrudim
27.9. Přibyslav
4.10. Rataje nad Sázavou, společně s Děda Mládek Illegal Band
5.10. Praha – Bohnice
10.10. České Budějovice
24.10. Hořovice, společně s Děda Mládek Illegal Band
25.10. Mariánské Lázně, společně s Děda Mládek Illegal Band
31.10. Prostějov
7.11. Rýmařov
8.11. Valašské Meziříčí, společně s Děda Mládek Illegal Band
13.11. Český Těšín
15.11. Liberec
18.11. Brno – křest alba Turbošansón
20.11. Ostrava, společně s Děda Mládek Illegal Band
21.11. Opava
22.11. Dvůr Králové, společně s Děda Mládek Illegal Band
25.11. Praha – křest alba Turbošansón, společně s Děda Mládek Illegal Band
26.11. Kolín, společně s Děda Mládek Illegal Band
28.11. Pardubice
29.11. Plzeň, společně s Děda Mládek Illegal Band

Zdroj: SUPRAPHON a.s.