Milovanému Kocúrovi ostáva už iba jeden život! Do kín prichádza Kocúr v čižmách: Posledné želanie

Jeden z najobľúbenejších hrdinov z príbehov o Shrekovi sa vracia do kín. Najkrajšie pradie, dáva prednosť mlieku pred alkoholom a ako šermiar je absolútne dokonalý. Kocúr v čižmách si v tomto rozprávkovom dobrodružstve splní svoje posledné želanie. V kinách od 22. decembra.

Rozprávka pre celé rodiny prichádza do kín ako krásny vianočný darček už 22. decembra. Pre deti znamená parádnu jazdu a zábavu, rodičom ponúkne aj jemné zamyslenie sa. Milovaný Kocúr v čižmách je totiž dobrodruh, ktorý sa ocitol v bode zlomu, s ktorým sa ešte nikdy nestretol. Z deviatich životov mu ostáva posledný, čo ho vedie k prehodnoteniu doterajšieho životae.Celkový tón filmu je určite zábavný a veselý,” povedal jeho režisér Joel Crawford, ale aby ste pocítili vzostupy, musíte zažiť aj pády. Kocúr zažíva istý strach, keď si uvedomí, že najlepšie roky má za sebou, ale pod pokrievkou je film skutočnou oslavou života a všetkých úžasných zážitkov, ktoré nám je dovolené zažiť.”

Keď máte k dispozícii deväť životov, tak  sa nič nestane, ak o jeden z nich občas prídete. Kocúra v čižmách si určite všetci pamätajú ako trúfalého chválenkára, sukničkára a frajera, ktorý prerástol svoju 60-centimetrovú postavu a stal sa legendárnym hrdinom. Jeho dobrodružstvá viedli k tomu, že sa z kedysi poctivého tuláka stal hľadaný kocúr. O niekoľko rokov sa rozhodne vziať osud do svojich labiek, aby v najväčšom dobrodružstve svojho života zachránil obyvateľov malého mestečka pred besniacim obrom. Príde však o svoj predposledný život, a tak sa odhodlá zavesiť čižmy na klinec a žiť ďalej v relatívnom bezpečí mačacieho útulku ako obyčajný chlpatý domáci miláčik. To by však nesmel mať v pätách drsnú Zlatovlásku s jej parťákmi, tromi medveďmi, ktorí s ním majú nevyrovnané účty. Našťastie, nádej zomiera posledná – v Kocúrovom prípade má podobu legendárnej Hviezdy želaní, ktorá by mu mohla obnoviť stratené životy. Takúto vzácnu vec je však veľmi ťažké nájsť. Kocúr v čižmách musí prehltnúť svoju pýchu a uzavrieť prímerie so svojím večným rivalom, mačacou zlodejkou Cicou Labkou. Spolu s ňou a novým priateľom Psom, ktorý z neznámeho dôvodu predstiera, že je mačka, sa vydávajú na rozprávkové dobrodružstvo, na konci ktorého ich čaká odmena. Samozrejme, iba ak nájdu Hviezdu prianí.

Hlas v originálom znení prepožičal najslávnejšiemu Kocúrovi na svete Antonio Banderas ( v slovenskom znení Dusšan Szabó) , ktorý s touto postavičkou prežil už pekných pár rokov. Pri príležitosti novej rozprávky za mnou prichádzalo veľa ľudí s otázkami. Hľadel som na nich a hovoril som si: Páni, keď tento človek videl Shreka, mal tak 7-8 rokov,”” povedal Banderas, teraz sa so mnou rozpráva o tejto postave, ktorú videl pred rokmi, a má 28 alebo 29 rokov. Je krásne, že mladší ľudia s touto postavou vyrastali a majú ju radi. Zdá sa, že naozaj bol čas zdvihnúť Kocúra a vrhnúť ho späť na najväčšie plátno, na miesto, kam patrí.”

Animovanú komédiu Kocúr v čižmách: Posledné želanie prináša do kín distribučná spoločnosť CinemArt SK už 22. decembra.

Zdroj: TS