Milo Kráľ pred Vianocami vydáva LP platňu, zverejnil na nej aj svoj List

A predsa sa točí je názov najnovšieho hudobno-textársko-speváckeho počinu Mila Kráľa, ktorý využil pandémiu, aby pripravil sólový album s desiatimi skladbami, na ktoré sám napísal hudbu i texty. „Album má rôzne témy, so spevom mi výrazne pomohla Barbora Švidraňová, naspieval mi tam aj Ondro Kovaľ, rapový koučing mal na starosti raper Strap. Hudbu som sa snažil prispôsobiť textom, ak bol text pesimistickejší, vyvážil som ho optimistickejšou hudbou, dotkol som sa tak viacerých žánrov od rocku, nádych balkánskeho folklóru, country, blues,“ – prezrádza o albume Milo Kráľ.

Herec, režisér, hudobník Milo Kráľ sa rozhodol svojich fanúšikov pred Vianocami potešiť. V piatok 17. decembra 2021 vydáva svoj album “A predsa sa točí” aj na vinyle. „V piatok  uvediem na trh vlastne svoju prvú LP platňu. Je to pre mäa trochu návrat do teenegerských čias, keď som si hudbu kupoval väčšinou na platniach a ich rozbaľovanie bol už taký môj rituál, na ktorý som sa vždy tešil. Majú totiž špecifický rozmer, svojskú vôňu a predovšetkým príjemný mäkký zvuk. Dúfam, že niečo z toho je prenosné aj do tejto doby a nájdu sa ľudia, ktorých to bude zaujímať, napríklad aj v spojitosti s mojou tvorbou. Album obsahuje skladby, ktoré sú mojou osobnou výpoveďou. Myslím si, že tlejúci oheň v krbe počas Vianoc je vhodnou príležitosťou pre zastavenie sa a vypočutie si hudby z gramofónu,“ usmieva sa Milo Kráľ.

Po sérii videoklipov uvádza Milo Kráľ vydanie LP platne skladbou List, ktorá album uzatvára. „Pri príležitosti vydania platne zverejňujem nový klip, tentokrát k pesničke List. Je to obrazová koláž zložená z prírodných scenérií z okolia Banskej Bystrice a vrchu Vápeč, ktorá vyjadruje melanchóliu z plynutia času. Kameru, resp fotoaparát, si okrem mňa zobral do ruky aj kamarát Marek Gerbáč, za čo sa mu chcem veľmi pekne poďakovať. Možno, že práve v tomto období nariadenej izolácie, sa do pocitov nostalgie vieme vcítiť čo najpresnejšie. Budem rád, keď si aj táto pieseň nájde svojich poslucháčov,“ dodal Milo Kráľ.

Anna Olvecká – PR manager projektu