Milk It: Grunge a stoner rock U Očka!

Aj nasledujúci štvrtok 16. februára vám Funky Comrade prináša zaujímavý večer. Z Prahy príde špinavý grunge hrajúca Divná párty, svoj stoner rock rozbalia bratislavskí Millhouse a afterpárty bude v réžii dformd, ktorá je známa hlavne z akcií čistýurban!night. Gitarová alternatíva v Hudobnom klube U Očka v Bratislave sa začína znovu o 21.00.

Divná párty je pražská skupina, no dve tretiny tvoria hudobníci pochádzajúci z Prešova. Frontman skupiny, Tomáš Hricišák (gitara, spev) a Jozef Zeleňák (basgitara, vokály) sú prešovčania, Dušan Bobák (bicie) je pôvodom z Banskej Bystrice. V tvorbe Divnej párty cítiť stoner-rock, post-rock, punk rock a hlavne grunge, texty sú spievané v slovenčine. Kapela si na vlastné náklady vydala svoje prvé CD Rock is tot, krstil ho Braňo Alex zo Slobodnej Európy. Za 4 roky svojho pôsobenia koncertovali snáď vo všetkych známych pražských kluboch a kluboch v mestách po celom bývalom československu, zahrali si i na festivale Rock for people.

Millhouse je známa bratislavská kapela, ktorá sa sformovala koncom roka 2007. Majú za sebou dva úspešné ročníky súťaže kapiel EMERGENZA, jedno demo z vlastnej dielne, singel Without a Trace, pri ktorom spolupracovali s Marekom Rakovickým (Lavagance). Teraz vypúšťajú von nové, voľne stiahnuteľné EP pod labelom COOPILATION RECORDS s názvom „Alea Iacta Est!“, ktorého singel môžte začuť z rádia Aligator.

Táňa alias dformd nám po polnoci pripomenie väčšinu gitarových trackov, ktoré stoja za vypočutie, od Joy Division, cez The Stone Roses až ku grunge, zaznie i punk a rôzne polohy alternatívneho rocku.

https://www.facebook.com/pages/Funky-Comrade/176345609095866
https://www.youtube.com/watch?v=sS1GiVNt5Eo&feature=related
https://bandzone.cz/divnaparty
https://soundcloud.com/millhouseband/sets/alea-iacta-est/
www.funkycomrade.com

Milk It

Zdroj: Funky Comrade
Publikoval: Redakcia GREGI.NET