Milan Peroutka a Shopaholic Nicol jsou Spolu/Sami. Nový singl a klip Perutí předznamenává debutové album.

Po úspěšných singlech z minulých let se Milan Peroutka & Perutě hlásí o slovo se silnou emotivní baladou Spolu/Sami. Vůbec poprvé v historii pětičlenné pop rockové formace jde navíc o duet. S populárním zpěvákem a hercem Milanem Peroutkou, který zazářil mimo jiné v talentové soutěži Tvoje tvář má známý hlas, si jej střihla známá youtuberka a moderátorka Shopaholic Nicol.

Podobně podmanivý jako samotná skladba je i její videoklip. Ten vznikl v režii Zdeňka Sopůška a podívat se na něj můžete zde: http://y2u.be/TLad6EsAcRs Píseň společně s klipem předznamenávají očekávané debutové album Žij a tancuj, jenž vyjde na jaře tohoto roku.

„Spolu/Sami je song o lásce, která už nemůže být opětovaná, protože na ni zbylo jen jedno srdce. Melancholický lyrický videoklip jsme se Zdeňkem natáčeli v zasněženém Liberci a jeho okolí. V autě jsme s Nikčou projezdili dlouhé hodiny, a aby toho nebylo málo, ještě jsme se do něj při dotáčkách vrátili. Ale za nejlepší výsledek třeba bojovat, a my věděli, že chceme být na tohle naše první hudební spojení pyšní. To moderátorské už máme v hudební televizi za sebou, a v blízké budoucnosti nás čeká zatím tajná nová televizní výzva,” říká Milan Peroutka k novince, v níž není nouze o zjitřené emoce a působivé záběry. 

Píseň, kterou fanoušci kapely znají z koncertů v podání Milana a jejího autora, kytaristy Šimona Martínka, se dle Peroutkových slov na svou ženskou interpretku poměrně načekala: S kapelou jsme si dlouho lámali hlavu nad tím, koho si do songu přizveme na hostovačku. V úvahu přicházelo spousta jmen. Dokonce jsme song natočili ve studiu s jednou zpěvačkou, ale její vydavatelství nám potom udělalo čáru přes rozpočet. Na chvíli jsem se z toho zhroutil, pak šel spát, a ráno už měl v hlavě Nikču. Psal jsem jí na Srí Lanku a vzala si na rozhodnutí jeden den. Bylo to šílený, protože jsem na jedné straně domlouval, jak bude vypadat videoklip, a na straně druhé nevěděl, kdo v něm vlastně bude zpívat. Jsem ale fatalista a věřím v to, že všechno je tak, jak být má.“

K novince, o jejíž produkci se postarali Martin Havlena a bubeník Perutí Michal Jiráň, pak Peroutka ještě dodává: „Myslím, že je to jedna z písní, která na člověka dýchne určitou pochmurnou emocí, a každý si v ní najde to své. Po Druhém břehu je singl Spolu/Sami další citlivou baladou, která má na našich koncertech s Perutěmi mezi energickými songy své pevné místo.”

Dle výše řečeného je nasnadě, že Spolu/Sami stejně jako několik dalších novinek z na jaro chystaného debutu Žij a tancuj zazní i na nadcházejícím Rub a líc tour. Milan Peroutka & Perutě v jeho rámci vystoupí 28. března v Brněnském SONO Centru, 10. dubna v pražské ROXY a 12. dubna v Lidových sadech v Liberci. Na všech třech koncertech se představí také kapela Sebastian a jak naznačuje Peroutka, možná dojde i na jedno zajímavé překvapení: „Jedna z Nikči prvních podmínek byla, abych na ni netlačil, aby s námi song zpívala na koncertech. Před pár dny se mi ale svěřila, že by si poprvé na koncertní pódia chtěla stoupnout právě se mnou. Tak uvidíme…“

Zdroj: SUPRAPHON a.s.