Milan Lasica pokrstí nové CD unikátneho orchestra Bratislava Hot Serenaders!

Bratislava zažije jedinečný krst a koncert orchestra Bratislava Hot Serenaders, ktorý ocenilo publikum na celom svete! Unikátne zoskupenie, ktoré sa špecializuje na hot – jazzovú hudbu 20. a 30. rokov, prichádza s novým CD s názvom „Lonely Melody“.

Krstným otcom horúcej novinky bude významná osobnosť slovenskej kultúry – Milan Lasica! Nenechajte si ujsť premiéru nového počinu a špeciálny koncert Bratislava Hot Serenaders pod vedením trúbkara Juraja Bartoša už 6. novembra v bratislavskom V – klube.

Už nedlho zažije Bratislava jedinečný krst a koncert  orchestra Bratislava Hot Serenaders, ktorý patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby 20. a 30. rokov. Unikátny orchester, ktorý získal množstvo ocenení a pozitívnych ohlasov po celom svete, predstaví už 6. novembra špeciálnym koncertom v bratislavskom V – klube nové CD s názvom „Lonely Melody“.

BratislavaHotSerenaders

Snažíme sa sprostredkovať atmosféru medzivojnového obdobia, ten optimizmus, ktorý je z tej hudby cítiť. Na CD Lonely Melody chceme opäť dosiahnuť čo najväčšiu autenticitu interpretácie jazzovej hudby konca 20-tych rokov. Vyberali sme zo skladieb preslávených orchestrami Paula Whitemana, Fletchera Hendersona, Jean Goldketta. Vrcholnou skladbou je nahrávka originálnej verzie Rapsódie v modrom v podaní Ladislava Fančoviča.“ Uviedol Miloš Stančík, spevák a manažér  Bratislava Hot Serenaders.

Láska ku krásnej hudbe plnej jasných tónov, harmónie a optimizmu spojila orchester Bratislava Hot Serenaders aj s významnou osobnosťou slovenskej kultúry – Milanom Lasicom. Unikátny 18-členný orchester spolupracoval s Milanom Lasicom na niekoľkých albumoch a majú za sebou množstvo vystúpení. Navyše krstným otcom horúcej novinky „Lonely Melody“ bude práve Milan Lasica!

„Milan Lasica na tomto CD nespieva, je to profilový album orchestra. Naposledy sme s ním nahrali album „Keď zastal čas“. Naša spolupráca už dávno prerástla do priateľstva, čiže sa tešíme na každé stretnutie.“  Neskrýva radosť Miloš Stančík.

Milovníci jazzu sa okrem krstu nového CD môžu tešiť aj na koncert Bratislava Hot Serenaders – Profile Concert Special, počas ktorého zaznejú najlepšie skladby výnimočného orchestra.

„Zahráme najlepšie kusy z nášho repertoáru a predpokladáme, že v priestoroch V – klubu zavládne typická klubová atmosféra. Máme totiž skúsenosti z klubov v Moskve alebo Londýne, že energia tých skladieb, ktoré sa hrali napríklad vo vychýrenom New Yorskom Cotton Clube, „vypáli“ úplne inak ako sú naši poslucháči zvyknutí z koncertných sál. A samozrejme, zopár skladieb zaspieva aj náš milý hosť pán Milan Lasica. Na svoje si príde celé spektrum našich fanúšikov, tí čo majú radi Hot Jazz, aj tí, ktorí majú radi hity F. K. Veselého.“ Vysvetlil Miloš Stančík. 

Profilový album „Lonely Melody“ dostal názov po jednej z troch čisto inštrumentálnych skladieb tejto novinky. CD  je ďalším vynikajúcim projektom a súčasťou jedinečného portfólia Bratislava Hot Serenaders. Okrem známych hot-jazzových piesní prináša taký skvost, akým je Rhapsody In Blue Georgea Gershwina v brilantnom prevedení orchestra i klavíristu Ladislava Fančoviča. Bratislava Hot Serenaders  absolvovali s novinkou letné turné po Spojenom kráľovstve, kde zožali „standing ovations“ na každom z 10-tich koncertov. Viac informácii o výnimočných hudobníkoch získate na www.serenaders.sk.

Vstupenky na koncert Bratislava Hot Serenaders plný optimizmu a harmónie sú dostupné na www.drhorak.sk, v predajni Dr. Horak na Medenej ulici 19 v Bratislave a v predajnej sieti Ticketportal.

Lonely_Melody_COVER

Zdroj: Propaganda House s.r.o.