Mighty Sounds vádza: Predĺžený víkend The Fialky a RadioDeadOnes.

The Fialky slaví narozeniny a jako dárek si pozvali jednu z nejvýraznějších současných německých punkových kapel, RadioDeadOnes. Pod záštitou Mighty Sounds společně vyrážejí na Mighty Tour na prodloužený víkend. Během něj navštíví tři svoje nejoblíbenější města, domácí Prahu (25. 4.), zaslíbenou Bratislavu (26. 4.) a pro nekonečné večírky milovanou Opavu (27. 4.).

Třinácté výročí notoricky známé pražské punkové kapely ale není hlavním důvodem k večírku. Tím, co celou akci táhne, je hlavně fakt, že v rozmezí dvou měsíců mají tři zakládající členové kapely své třicáté narozeniny. Oslavenci tak nebude nikdo jiný než: Kapitán Kečup – milovník tzv. 77punk nahrávek, tanečník, nezvaný Dj a srdce Fialek, Ota Otokara, nepřehlédnutelná punková postavička Šáša Krusty a neúnavný driver a Tom TommyGun, zpívající bubeník a tvář hornopočernického gangu.

Kromě toho The Fialkám právě teď vychází u Papagájova Hlasatele nový sedmi-palec, který bude na koncertech k dostání. Na sedmi-palci najdete klasickou jednoduchou muziku v očekávaném 77stylu kapely, tentokrát se ale na desce nekonají žádné úlety do power popu nebo SKA. Kapela zde jasně tíhne spíše ke street punku, a nová poloha je podpořena anglicko-českými texty. Před koncerty budou průběžně vypuštěny tři ukázky z šesti připravovaných songů. Nahrávalo se v pro band domácím studiu 3bees.

Obě kapely pak doprovodí spřátelené bandy. V Praze to budou amazonky z Mělníka Sour Bitch, v Bratislavě pak Elegans s bývalými členy Kaktus a v Opavě nová krev Black and Blue, kteří krom ostrých nahrávek zazářili mimo jiné i tím, že na pražském koncertě Rancid jejich zpěvák odrapoval part Roba A ve skladbě Red Hot Moon.

Mighty tour: 13 let TF + 30 let Kečup, Ota, Tom

Čtvrtek: 25. dubna 2013 / The Fialky, Radio Dead Ones, Sour Bitch / Praha/ Cross
https://www.crossclub.cz/

Pátek: 26. dubna 2013 / The Fialky, Radio Dead Ones , Elegans / Bratislava (SK)/ Randal
www.openrock.sk

Sobota: 27. dubna 2013 / The Fialky, Radio Dead Ones, Black And Blue /Opava/ ART
https://www.klubart.cz/

www.thefialky.cz
www.facebook.cz/thefialky

www.radiodeadones.de

www.mightysounds.cz

www.phr.cz

Zdroj: Mighty Sounds