Michal Hrůza vydáva nový singel Most přes nikdy. Je o ničote, cez ktorú však existuje most.

Vždycky existuje most přes nikdy. Jde jen o to najít ho.“ Týmito slovami uvádza Michal Hrůza svoju novú pieseň z posledného albumu Svetlo do tmy. Sám autor o nej tvrdí, že je pre poslucháčov asi najzaujímavejšia z celého albumu. Viaže sa k nej príbeh, keď Michal Hrůza prešiel cez Brooklynský most a zanechalo to v ňom hlboký zážitok.

O niekoľko rokov neskôr po ňom išiel znovu a keď mal možnosť byť aj pod ním, uvedomil si, ako zvláštna veličina to je.. „Je to veličina nicoty – to nikdy neudělám, ale i přes to existuje most.  A přesně o tom ta píseň je,“ približuje skladbu Hrůza.

Pôvodne bol v pláne k singlu aj videoklip, ktorý  sa mal natáčať pri návšteve New Yorku. „Představoval jsem si Brooklyn bridge, přes který jsem přešel už při minulé návštěvě New Yorku, ale za dva dny jsme s kameramanem Filipem Jaschkem a vizážistkou Šárkou natáčeli kolem mostu dole v Brooklynu. Museli jsme ještě přejet do Washingtonu na druhý koncert a nepodařilo se toho natočil dost,“ hovorí Michal Hrůza. Videoklip sa mal  dotáčať po návrate do Česka, ale nakoniec nazbieraný materiál z New Yorku a Washingtonu zostrihal  kameraman Jiří Studnička a bol použitý ku skladbe „Propojení.

 „Klip k Mostu přes nikdy jsme se rozhodli, že natočíme na konci června. Myslím, že bude i na základě hereckého obsazení skvělý,“ komentuje a pozýva k počúvaniu Michal Hrůza.

Michal Hrůza – Most přes nikdy
Autoři: Michal Hrůza
ISRC: CZUM72000127
(P) 2020 Universal Music

http://www.michalhruza.cz/
https://www.facebook.com/michalhruza/

Zdroj: Universal Music s.r.o.