MICHAL HRŮZA je späť: Predstavuje nový singel PADESÁTKA z rovnomenného filmu!

Obľúbený český spevák Michal Hrůza urobil na záver roka 2015 veľkú radosť svojim fanúšikom.

Po nútenej umeleckej odmlke spôsobenej vážnymi zdravotnými problémami sa vracia na scénu v novom singli Padesátka.

Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie“, láka Vojta Kotek na svoju novú filmovú komédiu Padesátka, ktorá sa odohráva na hrebeňoch, svahoch a v chatách zasnežených Krkonošských hôr.

Snímka sa dočkala svojej kinopremiéry na Štedrý deň, teda 24. decembra 2015 a stala sa tak poslednou komédiou tohto roka.

4c8180fe

Vojtěch Kotek ju ako režisér pripravil podľa scenára Petra Kolečka. Dej filmu sa točí okolo rázovitých obyvateľov hôr a bežkárskeho závodu Trojkráľová päťdesiatka.

Tvorcovia sľubujú situačný i konverzačný humor, prekvapivé zvraty i povestný Cimrmanov víchor z hôr.

c6d141e7

Neoddeliteľnou súčasťou filmu je hudba,  a to nielen pôvodná filmová. Vďaka filmovej retrospektíve totiž ožijú tiež viaceré slávne domáce hity zo sedemdesiatych rokov. Skvelou správou je, že rovnomennej titulnej piesne Padesátka sa ujal a špeciálne pre potreby tohto filmu ju zložil hudobník Michal Hrůza. Singel sa stal po dlhšej dobe jeho novou štúdiovou nahrávkou. Zároveň je prvou piesňou, ktorú Michal zložil od svojho návratu na pódiá po vlaňajšom útoku v Ostrave, pri ktorom utrpel vážne poranenie hlavy.

Michal sa spoločne so svojou Kapelou hrůzy postavil pred kamery, aby k singlu nakrútili i videoklip. Ten vznikol v réžii Jakuba Štáfka. Keďže film sa odohráva v 70. rokoch, celá kapela sa v rámci nakrúcania prezliekla do starých telocvičných úborov.

Oficiálny trailer k filmu si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=pysJP0s-2Jg a ďalšie informácie o filme nájdete tu: www.filmpadesatka.cz.

obal singla

Zdroj: SOUL FOR SHOW / SUPRAPHON 2015