Michal Hrůza je narušiteľ systému, ticha i tmy. Jeho svetlo žiari z neónu v novom videoklipe Světlo do tmy.

Populárny hudobný skladateľ, spevák, hitmaker Michal Hrůza vydáva novú pieseň s videoklipom Světlo do tmy. Tá zároveň predznamenáva rovnomenný  album, ktorého vydanie sa očakáva už v marci. Michal Hrůza naň, spoločne so svojou skupinou, naviaže aprílovým turné v piatich českých mestách.

Producent albumu Lukáš Chromek o „novom“ Michalovi Hrůzovi hovorí , že je teraz tvrdší a temnejší než kedykoľvek predtým, ale že, stále nesie v sebe kus nádeje.

Motív k videoklipu bol naporúdzi okamžite. Asociácií pri počúvaní bolo nespočetné množstvo, a tak bolo potrebné akurát nájsť tie správne, ktoré budú najlepšie odzrkadľovať atmosféru piesne. Bolo nad slnko jasné, že hlavným elementom a symbolom bude svetlo. „Zkoumali jsme možnosti, jak přenést neony, zářivky, oheň a další zdroje světla doprostřed hlubokých lesů, opuštěných staveb a na nekonečné louky,“ režisér videoklipu Vojtěch Buchta, ktorý má na konte aj námet, strih a postprodukciu. 

Najväčšiu silu vidí režisér Vojtěch Buchta v Michalových textoch. Práve, preto sa ich snažil vytiahnuť z piesne a zasadiť do priestoru, čím vznikol motív postavy putujúcej krajinou, ktorá za sebou necháva posolstvo pre ľudí, čo blúdia a stále niečo hľadajú – rovnako ako ona „a nachází to v místech na okrajích, uprostřed ničeho, mimo hlavní cesty, a právě tam můžou najít vzkaz, poselství, slovo, myšlenku nebosvětlo,“ komentuje príbeh režisér.

Světlo do tmy je skladba z autorovho veľmi dôležitého obdobia. „Někdy jsme obklopeni chmurnou tmou, a proto je dobré občas tmu rozbít světlem. Světlo je pozitivnější než tma,“ opisuje Michal Hrůza a dodáva, že „z každé tmy totiž vede cesta ke světlu a o tom je i moje nové album.“

V rámci pripravovaného albumu vyrazí Michal s kapelou na turné Světlo do tmy Tour 2020.

Máte – li pocit, že si od tmy kolem nás chcete na chvili odpočinout, přijďte se s námi rozsvítit na koncertní turné, které jsme na jaro připravili. Těším se hlavně na to, jak málo stačí ke společně prožitémuodpoutání se od některých zbytečností, které nám komplikují život,” odkazuje fanúšikom za skupinu  Michal Hrůza.

Za zapůjčení pickupu, kterým Michal putuje horami, bychom rádi poděkovali obchodnímu partnerovi Přerost a Švorc.

Světlo do tmy Tour 2020
3. 4. ČESKÉ BUDĚJOVICE – KD VLTAVA
8. 4. PRAHA – FORUM KARLÍN
15. 4. BRNO – SONO CENTRUM
16. 4. OSTRAVA – BRICK HOUSE DOV
18. 4. KARLOVY VARY – KV ARÉNA HALA MÍČOVÝCH SPORTŮ

Předprodej vstupenek na turné již nyní v síti Ticketmaster

Zdroj: TS