Michal Dovřák a Jaroslav Svěcený pripravujú nový album k projektu Vivaldianno s hviezdnym obsadením.

Úspešný projekt Vivaldianno povzbudzuje kreativitu autorov Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného o čom svedčí ich práca na novom albume, ktorý vzniká v barrandovskom štúdiu First Floor.

Vivaldianno – Mesto zrkadiel – najnovší multimediálny a multižánrový projekt hudobného skladateľa, producenta a hráča na klávesové nástroje Michala Dvořáka (Lucie) a husľového virtuóza Jaroslava Svěceného – je spojením vážnej a rockovej hudby, projekcií, animácií, moderného tanca a hovoreného slova v službách trochu mrazivého príbehu o nádejách a stratách barokového génia Antonia Vivaldiho.

[vimeo]https://vimeo.com/112878824[/vimeo]

Program nabitý intenzívnymi prípravami na turné ani vlastné sólové projekty, oboch hlavných protagonistov neodradili od myšlienky na nový album. Na nahrávaní v barrandovskom štúdiu First Floor sa okrem Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného podieľa aj množstvo hosťujúcich umelcov – svetoznáme Heroldovo Kvarteto, vynikajúci rockový gitarista Jiří Janouch, ale taktiež Karel Holas zo skupiny Čechomor.

Kombinácia žánrovo tak odlišných hudobníkov sľubuje skutočnú lahôdku a naplnenie predstáv tvorcov o multižánrovom projekte.

[vimeo]https://vimeo.com/112880727[/vimeo]

„Je to zvuková alchýmia, každý z nás tvorí svoju vlastnú hudbu a dohromady nám vznikajú skvelé nápady. Nielen české, ale dokonca svetové“, dodáva s úsmevom Michal Dovřák. „S našimi sólistami – Tinou Guo(USA) a Li Chuan Yunom(CHN) sme prepojení prostredníctvom rýchlych internetoých liniek a to nám umožňuje byť s nimi v kontakte a zároveň aj vzdialene nahrávať tu v pražskom štúdiu“, približuje proces Michal Dvořák.

Celková zostava každopádne sľubuje silný zážitok. Nový album bude naväzovať na turné, počas ktorého zahraniční umelci natočia svoje sólové časti a CD vyjde na jeseň tohto roku.

[vimeo]https://vimeo.com/112880620[/vimeo]

Nahrávka vzniká vo zvukovej réžii Jiřího Janoucha, a v spolupráci s ČT vznikne v rámci turné k albumu aj live DVD. Jednoznačne najlepšou ochutnávkou k pripravovanému albumu bude česko – slovenské turné, ktoré štartuje v máji 2015.

VIVALDIANNO 2015 – MĚSTO ZRKADIEL – KONCERTNÉ TURNÉ SO ZAHRANIČNÝMI SÓLISTAMIVIVALDIANNO:
4. 6. 2015 Bratislava, Hala Istropolis
6. 6. 2015 Ostrava, Hala Gong
8. 6. 2015 Brno, Hala Rondo
10. 6. 2015 Praha, O2 Aréna
11. 6. 2015 Plzeň, Hala TJ Lokomotiva

vivaldianno_vizual_2015 ( 1)

Zdroj: Kangaroo Production s.r.o.