Metallica prináša jedinečný 3D zážitok do kín.

Legendárna americká kapela Metallica pripravila pre svojich fanúšikov a všetkých priaznivcov skvelej muziky lahôdku v podobe 3D filmového spracovania ich koncertného turné.

Talentovaný režisér maďarského pôvodu Nimród Antal prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí  prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa (Dane DeHaan). Priamo počas koncertu je vyslaný na tajnú misiu. To, čo spočiatku vyzeralo ako jednoduchá úloha, sa postupne mení na surrealistické dobrodružstvo na pozadí živého vystúpenia Metallicy vo vypredanej aréne.

Tento jedinečný projekt spája v sebe filmový príbeh a veľkolepé živé zábery z koncertu jednej z najpopulárnejších a najvplyvnejších rockových kapiel v histórii. Filmovému divákovi prináša neopakovateľný  a vzrušujúci  3D zážitok, ktorý vďaka oslňujúcej pyrotechnike, prepracovaným javiskovým scénam a obrazom snímaným naraz 24 kamerami nemá na plátne obdobu.

Pre členov kapely bol veľmi dôležitý fakt, že režisér patrí k ich skalných fanúšikom.  „Je to úžasné,“ povedal Robert Trujillo. „Bolo to zárukou toho, že má srdce na pravom mieste, a že sa do filmu pustil z jasne definovaných dôvodov.“

Vo filme zaznejú najväčšie hity, ktoré Metallica hráva na koncertoch, napr „Battery,“ „The Memory Remains,“ „Nothing Else Matters,“ „Master of Puppets“ či „Enter Sandman“.  Snažili sme sa vytvoriť príbeh, ktorý by zapadal do tejto skladby piesní.“ povedal režisér. „Nadšenie kapely, ich energia a hlavne láska, s ktorou robia muziku, toto všetko sa pretavilo do filmu. Som na to veľmi hrdý.

Metallica, ktorej členmi sú James Hetfield je (spev, gitara), Lars Ulrich (bicie), Kirk Hammett (gitara, sprievodný spev) a Robert Trujillo (basgitara, sprievodný spev), patrí medzi legendy svetovej hudobnej scény. Od svojho vzniku v roku 1981 vydali 9 štúdiových albumov, 4 záznamy živých koncertov a 37 singlov. Kapela získala 9 ocenení Grammy, predala viac ako 105 miliónov kusov nosičov, vo viac ako štyridsiatich krajinách sa im podarilo získať zlaté alebo platinové certifikáty a stali sa jednou z komerčne najúspešnejších metalových skupín v histórii. Ich album „Metalica“ sa stal jedným z najpredávanejších albumov za posledných 20 rokov.

Metallica: Through The Never bude mať exkluzívnu premiéru v pražskom IMAX-e 26.9. a v ostatných českých a slovenských kinách sa bude premietať od 3. októbra.

metallica_poster

Zdroj: Forum Film Czech Republic & Slovakia