Město, kde je vše možné. Jeden z nejúspěšnějších světových podcastů Welcome To Night Vale se vrací v živé podobě.

Welcome to Night Vale, jedna z nejúspěšnějších světových podcastových sérií vzniklá na motivy rozhlasové hry, se 16. května 2020 vrátí na pódium pražského Kina Lucerna. Aktuální turné, ve kterém je každá fanouškovská fikce možná, představí zcela nový samostatný příběh, který nikdy nezazní mezi ostatními podcasty. Vstupenky (650 Kč) budou v prodeji od 22. listopadu na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster. 

Komunitní rozhlasová divadelní hra vznikla v roce 2012 a do dnešního dne má přes 150 vlastních epizod, na které navazují živá vystoupení, knihy i fanouškovské fikce. Aktuální turné představí zcela nový samostatný příběh, který nikdy nezazní mezi ostatními podcasty – je tedy vhodný pro letité fanoušky i nováčky ve světě Night Vale. I tentokrát nepředvídatelným představením provedou živě známé hlasy Cecila Baldwina, Symphony Sanders i dalších herců.

O nevyzpytatelných inscenacích Welcome To Night Vale The New York Times napsaly, že jsou pozoruhodné tak, jako kdyby si je na lokální rádiovou stanici odskočil napsat David Lynch nebo Stephen King. Podcast autorů Josepha Finka a Jeffreyho Cranora se rok po premiéře s 2,5 miliony staženími stal nejstahovanějším mluveným slovem na iTunes a pokořil tak velmi úspěšné pořady jako Radiolab nebo This America Life. Díky raketovému úspěchu se autoři rozhodli proměnit nepředvídatelnou poslechovou sérii na živé představení, se kterým pravidelně objíždí americká a evropská města. Napsali také dva bestsellery navazující na podcastové série (Welcome to Night Vale a It Devours!). V budoucnu se budou podílet na připravované televizní adaptaci podcastů pro televizní stanici FX.

Zdroj: TS