Mersey klub dosiahne v sobotu 8. októbra plnoletosť!

Klub vznikl v roce 1993 právì v dobì, kdy se zavíral legendární klub Harlem na Spolkové ulici a byl po nìkolik sezón hlavním útočištìm brnìnské undergroundové scény. Do roku 1996 se profiloval jako převážnì koncertní klub, kde se konalo až 20 koncertù mìsíčnì, což je z dnešního pohledu neuvìřitelné. Připomeňme koncerty skupin Dunaj, Tichá Dohoda, Pusa, Insania, Zemìžluč, 13. Století, Sto zvířat, ale i desítky zahraničních kapel jako La Mano, A Subtle Plague, Nikki Sudden and the Jacobites…atp.

S příchodem dramaturga L.P.Fishe se Mersey transformoval v roce 1995 na taneční klub, kde se konaly desítky tanečních parties a kde vzniklo renomované djské trio Javas & Vik & Koala (Sound Of Mersey). Jezdily sem i veličiny svìtového formátu jako Jazz Noc Bazz, JDJ …atp. S boomem tanečních parties však přišel první témìř zánik klubu – striktní omezení hudebních produkcí do 22. hodiny vydané v roce 1998 hygienickou stanicí. Klub Mersey se na 7 let stáhl do ústraní, stále však existoval, byť v podobì studentské hospody. V té dobì zde vznikla nejvìtší brnìnská root (ke kořenùm rocku) oldies party nejdříve Vlasatý večírek, pak Mersey Oldies Party. Od roku 2008 se klub pod vedením nového dramaturga Roberta Rohlínka ubírá progresivním smìrem orientovaným na aktuální trendy – electro, nu rave a hip hop.

18. narozeniny klubu Mersey s námi oslaví Plastic People Of The Universe, pražská kapela, která patřila mezi hlavní protagonisty československého undergroundu mezi leti 1968 – 1989, a Vladimír Václavek, jeden z představitelù alternativní scény v Brnì v 80. letech 20. stol., známý např. z uskupení Kolektiv či Dunaj.

Předprodej vstupenek: Ticketpro, Ticketportal, Ticketart, v Brnì obchody Indies, DPL, BKC, Wolf, Kudrna a CK Orange Travel

Oslava 18 let klubu Mersey
8. 10. 2010 od 19 hodin
Plastic People Of The Universe, Vladimír Václavek
Po skončení: DJ Tim

Mersey klub

Zdroj: MERSEY AGENCY
Publikoval: Redakcia GREGI.NET