Melancholie v podání Benjamina Francise Leftwiche v Praze.

Do Prahy poprvé přijede melancholický zpěvák ze severu Anglie Benjamin Francis Leftwich. V Rock Café 6. května 2019 představí chystanou třetí desku, která má být narozdíl od předešlé folkové tvorby elektroničtější. Vstupenky (440 Kč) budou v prodeji od 23. listopadu na stránce fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Benjamina Francise Leftwiche recenzenti první desky Last Smoke Before the Snowstorm z roku 2011 přirovnávali k Damienovi Riceovi nebo Josému Gonzálezovi. Od té doby písničkář a skladatel ušel dlouhý kus cesty a vyvinul svůj osobitý melancholicky éterický styl. Dokazuje to i jeho skladba Shine, která se podle Spotify stala nejnávykovější písní roku 2014, protože byla nejčastěji za sebou přehrávanou skladbou. Dočkala se také remixu od producenta Kyga.

Mezi první a druhou nahrávkou uplynulo dlouhých pět let. Leftwich si v mezidobí procházel těžkým životním obdobím, kdy se vyrovnával se ztrátou otce. „Jedna věc, kterou jsem se v té době naučil o psaní písní, je ta, že žádný takový proces člověka nevyléčí od bolesti ze ztráty. Pouze se s tím můžete naučit žít a jít dál,“ svěřil se. Nová deska má vyjít začátkem příštího roku a podle hudebníkových slov se znovu můžeme těšit na syrovost a upřímnost jemu vlastní. První ochutnávku v podobě singlu Gratitude vypustil před pár dny.

Zdroj: TS