Megablast sa predstaví v UHU klube!

Na Slovensko koncom mája (30/05/2014) už po tretí krát zavíta vzácny hosť z Viedne – MEGABLAST. Niektorí z Vás ho mohli vidieť, naposledy takmer pred rokom, ako súčasť pestrého programu na festivale Grape.

Na Suzuki Stage vystupoval so svojim špeciálnym live setom, ktorý bol doprevádzaný vokalistkou OG Spiritual Godess, profesionálnym perkusionistom Christianom Einhellerom a ikonickým MC – Sugar B.

Megablast – „Music is a mission – not a competition“

DJ/producent a časť viedenského electro dub dua Makossa & Megablast. Prvý DJ contest vyhral už vo svojich 16 rokoch. Bol inšpirovaný Dope Beats, Reggae a Hip-Hop-om a časom nadobudol vášeň pre elektronickú hudbu a všetky analógové vintage nástroje, ktrorými začal napĺňať svoje štúdio.

Po vydaní debutového albumu dvojice Makossa & Megablast pod názvom „Kunuaka“, produkoval množstvo trackov a remixov pre Compost, Man Recordings, Gigolo and Great Stuff . Ich debutovému albumu KUNUAKA pod vydavateľstvom G-Stone Recordings (label dua Kruder & Dorfmeister), ktorý je hybridom organických afro-latinských beatov, trippy analog-synth zvukov, heavy bassline-ov a rozličných exotických vokálnych kontribúcií, sa dostalo veľa pozornosti na strane kritikov aj poslucháčov.

Prvé dva 12“ single si našli miesto v playlistoch niekoľkých svetových DJs/producentov ako napr. Carl Craig, Laurent Garnier, Giles Peterson. Nasledovali remixy pre viaceré labels – Compost, Man Rec. Great Stuff a účasť na viacerých kompiláciách, najmä však pravidelné DJ Gigs po celom svete. Ich veľkou výhodou sa stalo, že okrem DJingu prinášajú so sebou aj ďalší element v podobe rôznych vokalistov, vokalistiek a profesionálnych hudobných umelcov, čo im takisto zabezpečilo ich výsadné miesto na mnohých medzinárodných festivaloch. Medzi iným minimálne 20 vystúpení v Portugalsku vrátane Beachparties s Booka Shade a Buraka Som Systema.

Pred niekoľkotisícovým obecenstvom vystupovali v Brazílii, Mexiku, Číne, Japonsku, Bali a USA. Skladba „SOY COMO SOY“ sa objavila v podobe remixov na labeli DJ Hell-a International Deejay Gigolos a vďaka masívnej podpore Luciana, Booka Shade, Loco Dice a.i. sa stala undergroundovým hitom na Ibize.

Nasledujúc svoju spirituálnu cestu a víziu „dôležitosti hudby“, rozhodol sa založiť vlastné vydavateľstvo “Luv Lite Recordings” s !K7 ako distribučným partnerom. Už vo vlastnom vydavateľstve vydal s Makossom ich druhý spoločný album a tento label v súčasnosti predstavuje Megablastovu vlastnú víziu rodinného prístupu v rámci hudobného pôsobenia. Album „Soy Como Soy“ pod ich vlastným vydavateľstvom Luv Lite Recordings dostal vysoké uznanie od kritikov a našiel si miesto v nespočetnom množstve DJ playlistov.

https://www.luvliterecordings.com/

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/7663817″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Megablast si vychutnal úžasnú atmosféru počas jeho DJ setov na Slovensku a rozhodol sa, že chce ďalej prispievať kvalitou a jedinečnou produkciou aj v iných hudobných kluboch, či festivaloch u nás.

Na základe osobných vzťahov a vzájomného hudobného súladu sa hudobná rodina Luv Lite rozrástla aj o slovenského umelca pod menom Rado Ka, ktorý sa stal permanentnou súčasťou Luv Lite Recordings,sa takisto postaví pred bratislavské publikum v predposledný májový večer. Rado Ka (zakladateľ značky ikon:ic) je pravidelným hosťom viedenských hudobných akcií, kde vystupujú Makossa a Megablast a inšpiruje sa od tých najlepších. Kvalita jeho DJ setov oslovila natoľko, že jeho set bol zaradený do 887. vydania Swound Sound a stal sa tak prvým slovákom, ktorý mal možnosť odprezentovať sa v tejto ikonickej relácii, vysielanej na rádiu FM4 od roku 1995. Svoje sety dopĺňa zvukmi zo samplera a nie zriedka aj živými nástrojmi. Takto vznikol zaujímavý projekt pod značkou ikon:ic+ , v ktorom spolupracuje s rôznymi umelcami a má za sebou úspešnú spoluprácu s bývalým riaditeľom Janáčkovej filharmónie v Ostrave – Petrom Krajniakom, ktorý ho svojimi improvizovanými husľami sprevádzal počas jeho setov.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/148006404″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Na akcii „Love & Light with MEGABLAST”sa predstaví aj ďalší člen, pôsobiaci pod značkou ikon:icMarek Che, ktorého ste mali možnosť počuť v Bratislave (Nu Spirit Bar), či v Banskej Bystrici (CKN Záhrada, Čajovňa Čarovňa) a úlohy warm-up DJa sa vždy zhostil tým najlepším spôsobom.

https://www.facebook.com/ikonicplus

Pred setom MEGABLASTA Vám svoje umenie predvedie Kevi Anavi, ktorá veľmi úspešne rozširuje spoluprácu s vydavateľstvom KMS Records a stáva sa stále frekventovanejším menom na Slovensku, no hlavne za jeho hranicami. Veríme, že aj toto meno priláka množstvo pravidelných návštevníkov klubov resp. zvedavcov, ktorí si prídu vychutnať práve jej set a podporiť tak aj nežnejšiu časť DJ zostavy, nesúcej sa v duchu – „love and light all night“.

https://www.facebook.com/KeviAnaviOfficial

Ak si aj vy chcete vychutnať jedinečnú atmosféru viedenských a svetových klubov u nás doma na Slovensku, tak neváhajte ani chvíľu, pretože toto je tá správna príležitosť zažiť niečo skutočne výnimočné.

Link k eventu: https://www.facebook.com/events/878033165556300/

love-&light_FB_poster

Zdroj: UHU klub