Medzinárodný filmový festival Bratislava: Búrlivé výšiny!

Do programu 13. MFF Bratislava pribudla ďalšia filmová lahôdka –najnovšia adaptácia slávneho románu Emily Bronteovej Búrlivé výšiny, ktorú nakrútila progresívna filmárka – jedna z najvýraznejších britských režisérok súčasnosti Andrea Arnold.

Búrlivé výšiny

Film mal premiéru v súťaži na septembrovom festivale v Benátkach a Robbie Ryan, kameraman filmu si z Benátok odniesol cenu Osella za najlepšiu kameru.

Búrlivé výšiny

Režisérka Andrea Arnold (Fish Tank, Red Woad, Wasp) do novej adaptácie slávneho románu obsadila talentovaných mladých hercov – Cathy Earnshawovú stvárňuje Kaye Scodelario a konfliktného Heathcliffa James Howson. Snímka je z veľkej časti nakrúcaná ručnou kamerou a sústredí sa na naturalizmus a poetiku prírody a človeka v nej.

Búrlivé výšiny

Film bude premietnutý v záverečný deň festivalu, 9. novembra o 19:30 v Cinema City Eurovea. Vstupenky bude možné zakúpiť už od pondelka 7. novembra.

Viac informácií o  13.ročníku Medzinárodného filmového festivalu Bratislava nájdete na našej internetovej stránke www.iffbratislava.sk  a  na www.facebook.com/bratislavaiff.
                                             
                                                                                     
Zdroj: MFF Bratislava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET