Medzinárodný festival Divadelná Nitra 2011: Vyhlasuje zbierku – Nezastavme sa na dvadsiatke!

20. ročník Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra 2011 v týchto dňoch vrcholí. Hlavný organizátor Asociácia Divadelná Nitra organizuje zbierku na podporu nasledujúceho, teda už 21. ročníka festivalu. Darovaním ľubovoľnej sumy podporí verejnosť vstup festivalu do ďalšieho decénia a pokračovanie tradície unikátneho medzinárodného divadelného podujatia.

Získavanie finančných prostriedkov na festival, ktorý už dvadsať rokov prezentuje špičkové európske súbory a realizuje viac ako sto podujatí hlavného, pracovného a sprievodného programu, je veľmi náročné. Každoročne organizátori žiadajú rôzne grantové programy, desiatky domácich aj zahraničných inštitúcií a firiem o finančnú, materiálnu a personálnu podporu. Cieľom zbierky je však osloviť práve tých, ktorí sú s festivalom v pravidelnom kontakte a rozvíjať tak myšlienku individuálneho darcovstva. „Zbierkou sa chceme obrátiť na jednotlivcov – návštevníkov, divákov, divadelníkov a priaznivcov festivalu. Ich podpora znamená pre nás motiváciu pokračovať v našej práci zostavovania programu, ale aj v hľadaní finančných prostriedkov na uskutočnenie ďalších ročníkov najväčšieho medzinárodného divadelného festivalu na Slovensku,“ hovorí Darina Kárová, riaditeľka a zakladateľka festivalu Divadelná Nitra.

Divadelna Nitra 2011

Svoju podporu môžu vyjadriť darcovia poslaním sumy vo výške podľa svojho uváženia na číslo účtu 4220036417/3100 (variabilný symbol 7777). Zbierka prebieha od septembra 2011 do konca januára 2012.

Medzinárodný festival Divadelná Nitra je najväčším divadelným festivalom a jednou z najvýznamnejších medzinárodných aktivít v oblasti kultúry na Slovensku. Zároveň je uznávaným podujatím v európskom kontexte. Koná sa od jesene 1992 každý rok koncom septembra v Nitre. Za dvadsať rokov ponúkla Divadelná Nitra nezabudnuteľné zážitky v podobe 313 inscenácií hlavného programu. Z toho 185 pochádzalo zo zahraničného a 128 z domáceho prostredia. Diváci spoznali divadelné kultúry 30 rôznych krajín. Organizátori realizovali vyše 100 významných pracovných podujatí a 1 273 akcií sprievodného programu. Program Divadelnej Nitry oslovil vyše 200 000 divákov. Organizátori chcú pokračovať nielen v pozitívnych číslach, ale aj v tendencii ponúknuť slovenskému publiku najlepšie európske divadlo.

Viac informácií na www.nitrafest.sk v sekcii Pracovný program.

Divadelna Nitra

Zdroj: Markéta Plichtová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET