MEANTIME – Absent, in Recovery

Nadaný kytarista Štefan Klein pochází z romantického divokého jižního Slovenska a se zpívajícím samorostem Adamem Stanleym z Jihoafrické republiky jej kromě jižního původu spojuje i momentální působiště Londýn, ale hlavně láska ke kytarovým kapelám z 90. let a počátku tisíciletí.

Zatímco už 15 let od domoviny odloučený Čechoslovák Štefan Klein strávil poslední léta hlavně hledáním vhodného zpěváka, díky čemuž vyzkoušel snad všechny vhodné adepty v Británii, včetně zpívajících bezdomovců v Camdenu, kdy v jednom období kvůli tomu dokonce odjel i do slunné Kalifornie, tak Adam Stanley se v londýnském hudebním podhoubí profiloval hlavně jako studiový bubeník, který do té doby považoval zpěv až za druhotný a maximálně s ním sem tam vypomohl v refrénech ve spřátelených kapelách.

Ti dva se nakonec potkali. Možná pomohla náhoda, možná trocha štěstí, možná i černá magie aplikovaná v okolí jihoafrického města Durban, ze kterého Adam pochází a které se určitě ne náhodou plete se slovem durman. Po počátečních jam sessionech a několika nočních taženích po londýnských barech si uvědomili, že si padli do oka hudebně i lidsky a pod jménem MEANTIME spolu natočili debutové album „Absent, in Recovery“. To prozatím v digitálně podobě vychází toto léto a dá se bez nadsázky označit za grunge 21. století.

Zaregistrujete vlivy Alice in Chains, Soundgarden, Faith No More, ale i Mastodon, Red Fang či System Of A Down nebo Muse. Je to rocková deska, která nepostrádá tvrdost, vzletné melodie, nečekané změny a zajímavé aranže. I na několikátý poslech máte šanci objevit harmonickou linku, která vám předtím ušla. Ne, nemusíte se stydět, poslechněte si ji ještě jednou :)

Zdroj: Obscure Promotion