Maxim – Rozhovor.

Pred mesiacom Ti vyšiel nový videoklip, aké máš z neho zatiaľ pocity?
Pocity mám dobré, bol to darček pre moju mamu k jej narodeninám a ju to potešilo a mňa táto skutočnosť úplne uspokojila.

Viem, že už aj predtým si mal nejaké videoklipy, ale mal som pocit, že tento je už na viac profesionálnej báze. Máš aj Ty z toho také pocity?
Nechcem povedať profesionálnejšie, vážim si Paťa Pavlisa, s ktorým som robil predtým ale Šimon Snopek, s ktorým sme robili tento klip je veľmi mladý, no nesmierne talentovaný chalan. Bol to jeho prvý (hudobný) klip a podľa mňa preňho to bol super začiatok. Vyhral sa pekne s farbami, strihom aj priestorom takže som bol nesmierne spokojný. Vystihol presne atmosféru toho tracku, čo pre mňa bolo najpodstatnejšie.

Povedz nám niečo o natáčaní videoklipu, ako to prebiehalo poprípade kto ho točil.
Tak klip sme natáčali v Trenčíne na ulici na ktorej som vyrastal pod oknami bytu v ktorom som býval. Natáčanie bolo super s ľuďmi, ktorých mám rád. Niektoré zábery boli natočené ešte skôr zo štúdia, kde sme robili fotky na cover môjho EP. Najväčší extrém bol, keď sme sa vybrali ísť natáčať večer ešte vtedy bola dosť zima, na hrádzi fúkalo, pripadal som si ako keby bolo – 300°C a do toho pršalo ale myslím že to dopadlo dobre.

Ako sa Ti spolupracovalo so Strojarikom?
So Strojarikom sa mi spolupracovalo vynikajúco je správny chalan a veľmi si ho cením, pretože bol prvý ktorý, mi dal šancu a nahral som mnou track a na také veci sa nezabúda. On sám narobil v živote toľko blbostí ako ja a jeho hlas a životný príbeh mi tam sedel a podľa mňa dal skvelý feat. Bavíme  sa spolu aj mimo hudby takže si dobre rozumieme a určite aj do budúcnosti spolu ešte niečo vymyslíme.

https://www.youtube.com/watch?v=QoiQ17oYsdo

Máš v pláne v blízkej budúcnosti vydať nové tracky, poprípade ďalšie videoklipy?
Áno, pre pár dňami som dal nový track Hurikán. S mojou crew KMH chystáme album a v Trenčíne s chalanmi z KnockOutu chystáme jeden projekt. Je toho v celku dosť, ale dosť vecí je už napísaných či nahratých. Videoklip chystám na track „S úsmevom“ ak všetko pôjde, ako má možno bude do mesiaca vonku.

Aký máš pocit z tohto posledného mesiaca od krstu Tvojho EP „Taký som“, kde všade si hral a či máš pocit, že si sa vo svojej kariére posunul niekam ďalej?
V prvom rade by som to ešte nenazýval kariérou. Sú to ešte len začiatky. Pocity mám zmiešané, nemyslím, že by som ešte niečo dokázal. Síce na Trenčín si myslím, že je to v celku super. Na krste bol plný klub čo ma nesmierne potešilo. Za posledný mesiac ma oslovilo pár ľudí ohľadom spoluprác, či už beatmakery alebo mcs. Dokončili sme v Trenčíne nahrávacie štúdio a ohlasy na EP sú pozitívne takže som spokojný. Hral som v Olomouci na Megapárty kde okrem mňa a mojej crew vystúpil aj MalýMan, Bacil a Rakby, Strapo, Kali, Separ s Damem, Dara Rolins , Rytmus či H16. Hrali sme na Heard Beating (súťaži v dancingu Hip-Hop, Krump, …) na SAM SYSTEM TOUR v Trenčíne s Vecom, Supom, Škrupom a Pra3x. Najbližšie ma 30.4. čaká koncert v Piane, na ktorý sa osobne neskutočne teším. Vystúpia na ňom okrem nás Ektor s Wichom , Strapo so Spinom, DJ Lucky Boy, ktorého si nesmierne vážim a náš DJ Hrom.

https://www.youtube.com/watch?v=SH7tiT8ckhk

No a na záver posledná otázka. Aké vystúpenia a kde ich máš naplánované a tešíš sa na leto 2013?
Na leto 2013 sa neskutočne teším koncerty už nejaké zabookované sú. Viem že mám hrať s Dramatikz v Rožnove myslím potom v Trenčíne zo Separom , v Kopřivnici na jednej undegrowndovej akcii, myslím že tam je ešte nejaká akcia s Plexom a Mugisom ale dátumy vážne neviem. A na leto myslím že mám booknuté tri OPEN AIR o ktorých ešte nechcem moc hovoriť.

V závere sa chcem poďakovať všetkým, čo moju hudbu podporujú či už šírením alebo tým že prídu na koncert a zdvihnú ruku. Mojím bratom ktorý stoja pri mne a môjmu sponzorovi TUATERAZ.SK ktorý zo mňa niekedy asi šalie. Ďakujem!

Zdroj: Adam Bajo