Maska a tvář – poslední klip z krajiny Abendlandu.

Jsou to už dva roky, co se českým posluchačům a čtenářům představil nadžánrový, hudebně-literární projekt Abendland, za nímž stojí autorské duo Petr Kunze (hudba) a Miroslav Černý (texty). Posluchače nyní zvou na poslední toulku krajinou Abendlandu klipem Maska a tvář.

“Datem vydání klipu jsme zvolili Mezinárodní den studenstva, tedy 17. listopadu, jako poděkování studentům Audiovizuální tvorby na Slezské univerzitě, kteří se na klipu podíleli. Patří jim náš dík, stejně jako všem kolegům a kolegyním, jež věnovali Abendlandu svůj čas a dovednosti,” říká ke vzniku klipu Kunze.

Abendland se živě představil dvakrát, v Opavě a Praze. Během koncertů vystoupila většina zúčastněných umělců: mj. Olga Königová, Milan Cajs, Jan Kunze, Tomáš Fröde, Petr Harazin, Jan Žamboch či violoncellistka a zpěvačka Terezie Kovalová, jejíž hlas zní právě v novém videu. Do hlavní role obřadníka v rituálu byl obsazen horolezec Michal Durčák.

Autorské duo Kunze – Černý spolupracuje od dětských let, svou vizi dobrodružných příběhů zhmotnili na albu a v knize Abendland, vydané 1. října 2016 nakladatelstvím Perplex.

Abendland
Datum vydání alba 1. října 2016
www.perplex.cz/cd-abendland.html
www.facebook.com/Abendland-138810043117243/

Zdroj: TS