Máš kapelu? Nahraj album zadarmo!

Je tu autorská súťaž určená pre interpretov a kapely, ktoré chcú nahrať vlastné pesničky a vydať album. Nezáleží na tom, či už má kapela vydané demo, EP alebo niekoľko dlhohrajúcich platní. Vďaka Súťaži Kapiel

Dobré zo Slovenska nahrá víťaz album s desiatimi skladbami v profesionálnom štúdiu Umpax. Stačí poslať jednu vlastnú pesničku a v semifinále počítať s tým, že kapela zhudobní pre semifinále vopred daný text od renomovaného slovenského textára na tému dobré zo Slovenska. Prihlasovanie trvá do 10.apríla 2015.

V úvodnej fáze, ktorá momentálne prebieha sa prihlasujú kapely prostredníctvom formulára na oficiálnej stránke sutazkapiel.dobrezoslovenska.sk. Každý záujemca má poslať jednu vlastnú pesničku, fotografiu a pripojiť krátke bio. Od polovice apríla až do začiatku mája budú súťažiaci získavať hlasy fanúšikov. „Desať fanúšikovsky najúspešnejších kapiel alebo interpretov dostane následne za úlohu zhudobniť text od renomovaného slovenského textára. Samotný text sa bude niesť v pozitívnom zmysle, keďže chceme zviditeľniť a odmeniť nielen dobré kapely zo Slovenska, ale aj poukázať na niektoré veci, ktoré v našej krajine stoja za to,“ uviedol pre médiá riaditeľ súťaže Miro Hruška zo spoločnosti Dobré zo Slovenska, ktorá súťaž organizuje.

Možnosť zabojovať o bezplatné nahrávanie albumu vzbudila záujem u slovenských hudobníkov. „Momentálne je prihlásených štrnásť kapiel. Súťaž organizujeme preto, lebo spoločnosť Dobré zo Slovenska chápe svoju značku nielen ako názov, ale aj ako poslanie zastrešiť všetko dobré, čo na Slovensku máme a medzi tieto záležitosti neodmysliteľne patrí hudba aj mladé talenty. Ja osobne chápem muziku ako prejav emócií a vyznania toho, čo interpret cíti a prežíva,“ pozýva M. Hruška slovenských hudobníkov do súťaže.

Ďalšími cenami sú natáčanie videoklipu a víkendový pobyt pre celú kapelu v Aqua City Poprad. Mená víťaza sa verejnosť dozvie 15.júna. Záujemcovia nájdu podrobné informácie na www.sutazkapiel.dobrezoslovenska.sk

Súťaž kapiel bude prebiehať takto:
18. marca – 10. apríla PRIHLASOVANIE
13. apríla – 8. mája HLASOVANIE
18. mája – 14.júna TOP 10 s pesničkou na text slovenského textára
15. júna VYHLÁSENIE VÍŤAZA

img1

Zdroj: Dobré zo Slovenska
Foto: ilustračné