Martin Valihora & Matúš Jakabčič CZ-SK Bigband vydávajú album Tribute to Buddy Rich

Buddy Rich je pojem,ktorý sa stal v jazzovom svete ikonou virtuozity a majstrovstva. Nie je preto náhoda, že mnohí interpreti,predovšetkým hráči na bicie nástroje cítia v sebe akúsi potrebu sa k tejto sfére priblížiť.

Je to priestor silnej emócie, ktorá vychádza z pocitu bravúrneho zvládnutia svojho hudobného nástroja. Preto aj slovenský hudobník bubeník Martin Valihora, ktorý pôsobí už viac ako dve desaťročia na medzinárodnej hudobnej scéne nie je výnimkou a odhodlal sa priblížiť k  výpovedi tochto hudobného majstrovstva.

Jeho partnerom sa stáva Matúš Jakabčic so svojim Cz-Sk Bigbandom, ktorý je zložený z tých najuznávanejších intstrumentalistov slovenskej, českej a maďarskej hudobnej scény. Spoločne sa vidali  na cestu nekompromisnej šablóny, ktorá je zachytená už na mnohých svetových nahrávkach Bigbandu Buddyho Richa. Spoločne nahrali skladby v jeho pôvodných aranžmánoch, ktoré práve Buddy so svojim bigbandom hrával po celom svete.

Na vychádzajúcom novom nosiči nájdete skladby ako Nutville,Big-swing face či Norwegian wood v interpretácii Martina Valihoru a Matúša Jakabčica so svojim Cz-Sk Bigbandom. Ako hostia zaznejú na albume aj Juraj Griglák, Eugen Vizváry a Oskar Rózsa.

Album vydáva vydavateľstvo Music Gallery 28.3.2024.
Projekt vznikol za finančnej podpory Fondu na podporu umenia.

TS