Martin Konrád chystá veľkú novinku – všetci budete prekvapení!

Zdalo by sa, že mladý spevák si počas minulého roka doprial krátku prestávku v jeho kariére. Opak je však pravdou. Martin Konrád absolvoval mnoho koncertov nielen so svojou kapelou, ale aj s projektom Travel Star, kde chodil hrávať samostatné unplugged vystúpenia.

K tomu sa ešte pridružila vedľajšia spolupráca s martinskou skupinou Identiny Cure, v ktorej zabrúsil aj do odlišného štýlu, na aký je zvyknutý. I keď sa vo funky poriadne vybláznil, vždy bol rád, keď sa mohol vrátiť k vlastným skladbám. A tých už nazbieral toľko, že mohol zahájiť prácu na v poradí druhom albume.


Skutočne „sám sebou“

Názov jeho prvotiny bol „Sám sebou“, no i napriek tomu pomenovaniu to ešte nebolo to pravé orechové. I keď sa už v tomto momente podieľal na všetkých skladbách aj spoluautorsky, ešte stále chýbalo niečo povestné „konrádovské“. A práve to našiel pri skladaní piesní na druhý album, ktorý by mal vyjsť už tento rok. Songy sú viac energické, texty ešte otvorenejšie a nálada celkového dielka viac dravejšia a typickejšia pre mladých interpretov. „Momentálne silne chystáme piesne na druhé CD. Materiál naň je skoro kompletne hotový. Ešte musíme vyriešiť nejaké dolaďovačky a potom môžeme nabehnúť do štúdia. Tento album bude trochu tvrdší a malo by byť na ňom jedenásť piesní. Ako bonus pridáme jednu uletenú vec. Dva songy sú už zverejnené aj na Bandzone, kde majú veľmi dobré odozvy,“ spokojne prezradil Martin Konrád.

Martin Konrád s kapelou

Chceme pomáhať

Budúcou novinkou z dielne Martinovej skupiny bude videoklip k piesni Chance. Tú však nebudete počuť v albumovom prevedení, ale vo vynovenej rockovejšej a rýchlejšej verzii. Odkedy ju začali hrávať na koncertoch a zaznamenala tak veľký úspech, rozhodli sa ju prerobiť a dať jej druhú šancu. Videoklip by mal byť kompletný na konci jari a následne môže vyraziť do všetkých tunajších hudobných televízií. Práve s ním sa spája aj jedno veľké prekvapenie. Martin zatiaľ o ňom nechce toho veľa prezradiť, dostali sme z neho iba informáciu, že tá obrovská bomba má vybuchnúť počas leta. „Na leto pripravujeme ako kapela jeden projekt, o ktorom ešte nechcem moc hovoriť, pretože by som ho nerád zakríkol. Bol by som rád, keby nám to vyšlo, aby sme ako kapela mohli niekomu a niečomu pomôcť. Veď každý človek si zaslúži dostať druhu „chance“ alebo ak chcete šancu.“

Hviezda na Bandzone

Začínajúci interpreti a kapely sa musia vysporiadať s mnohými problémami, o ktorých ich fanúškovia alebo bežní poslucháči ani nemajú tušenia. Propagácia v celoplošných rádiách je náročná a tak sú radi, keď dostanú šancu aspoň v tých regionálnych. Martinovi sa ju podarilo uchytiť za ten správny koniec a už sa jej nepustiť. Vo viacerých ich hitparádach pravidelne obsadzoval popredné priečky. Dokonca vo výročnom kole žilinského rádia obsadil jeho Sen tretie miesto a to mu robili konkurenciu najväčšie mená nášho hudobného sveta. Okrem nich sa potom snažil presadiť aj prostredníctvom česko-slovenského projektu Bandzone, kde každá kapela môže prezentovať svoj materiál a informácie z ich fungovania milovníkom hudby z oboch štátov. I na tomto poli sa mu darilo viac ako dobre. Jeho skladby sa držali v TOP päťke týždennej hranosti viacero týždňov a niekoľkokrát siahol aj na prvé miesto. „Je to úžasná možnosť na upovedomenie sa medzi verejnosťou. Od našej registrácie ešte neprešiel ani rok a už si naše skladby vypočulo viac ako 70 000 ľudí. Skvele to tak nahradilo pozíciu rádií, kde sme zatiaľ nedostali výraznejšiu možnosť na prezentáciu.“ Zostáva už len veriť, že tento úspech presvedčí aj celoslovenské rádiá, ktoré ho s novými skladbami zaradia do svojich playlistov.

Zdroj: yka
Publikoval: Redakcia GREGI.NET