Martin Harich představuje emotivní baladu ROWING ACROSS THE OCEAN.

V pátek 6. března vyšel novinkový singl a videoklip Martina Haricha k velmi emotivní baladě ROWING ACROSS THE OCEAN. Současně s touto anglickou písní, která je protikladem ke třem posledním „elektro-popovým“ songům autora, vychází i jejich propojující album – EP s minimalistickým názvem BLUE. Desku z produkce anglického týmu Gilkicker studios na Maltě vydává německý label CAP-Sounds. Poslední hity, které byly ochutnávkou z této desky a vyšly v loňském roce – FIGHT FOR YOU a SERIOUS TROUBLE, se pravidelně umísťují na nejvyšších příčkách hitparád domácích rádií a skórují i v éteru v sousedním Německu a v Kanadě.  

„Skladbu ROWING ACROSS THE OCEAN jsem napsal za 10 minut jednou v noci, když jsem nemohl spát. Její nahrávání ve studiu nám netrvalo o moc déle a produkce je v podstatě totožná jako podoba této písničky, když ji hraju na ulici – je taková nahá, jako byla na začátku,“ popisuje Martin Harich vznik singlu. Emotivní novinka je tak v kontrastu s jeho posledními „velkoprodukčními“ skladbami v čele s loňským podzimním singlem FIGHT FOR YOU. Videoklip novinky ROWING ACROSS THE OCEAN, který natáčel Martin na Islandu, podtrhuje romantickou atmosféru písničky a zahaluje ji do nádechu kouzla této úžasné krajina.

Současně se singlem vychází i minialbum BLUE spojující poslední roky Martinovy tvorby ovlivněné „hraním na ulici“ ve světových metropolích, skládáním muzikálové hudby v New Yorku a cestováním po světě, které jsou inspirací k jeho současné anglické tvorbě. Celý proces nahrávání desky probíhal střídavě v Gilkicker studios na Maltě a Tatra music studios v Martinově rodném Liptovském Mikuláši.

„Vím, že na první poslech tyto skladby netvoří jasný celek. Chtěl jsem je však propojit podle toho, jakou barvu vidím, když si při jejich poslechu zavřu oči – u všech to je jasně modrá,“ říká Martin a dodává s úsměvem: „Už teď mám své další písně „poskupinkované“ do různých odstínů a nemůžu se dočkat, kdy je pustím do světa. Možná z nich jednou poskládám pěknou duhu.“

Album pokřtí Martin 26. března v Bratislavě v knihkupectví Panta Rhei Poštová. Fanoušci a hosté se mohou těšit na živou verzi novinky ROWING ACROSS THE OCEAN i dalších skladeb nového EP.

facebook.com/MartinHarich
instagram.com/hartin_marich

Zdroj: TS