Martin Harich oslavuje nový kontrakt s Docks Music svojou novinkou Birdstrike

Martin Harich – úspešný slovenský muzikant a producent, práve vydal svoju pieseň „Birdstrike“ na všetkých streamovacích službách. Pieseň je dojímavou baladou, ktorá isto poteší a pochopí jeho fanúšikov.

Po minuloročnej úspešnej spolupráci  ” Vtáci v kŕdli” s Petrom Lipom,  ktorá  donedávna patrila  medzi najhranejšie domáce skladby a ktorú Harich zložil produkoval,  prichádza hudobník s anglickým textom a švédskym vydavateľstvom.

„Birdstrike” znamená veľmi špecifickú (a zriedkavú) situáciu v letectve, pri ktorej kŕdeľ vtákov príde do kontaktu s motorom lietadla. Možno to neznie ako “pesnička”, ale symbolizuje to emócie voči veciam, ktoré nám nečakane prídu do cesty.”, vysvetľuje Martin.

 Je to pieseň o vzťahoch v 21. storočí, v ktorých žijeme rozpoltené online a offline životy a tom, ako veľmi  (ne)poznáme človeka s ktorým sa ráno prebúdzame do nového dňa.  „, dodáva.

12 rokoch v muzike

Harich začal svoju kariéru v roku 2011,  keď sa ako teenager stal finalistom Československej Superstar. Odvtedy vydal 7 úspešných albumov v slovenčine a mini-album BLUE, ktorá bola jeho prvým dielom v angličtine.

Za 12 rokov sa Martin vypracoval na jedného z najaktívnejších slovenských hudobníkov, ktorý pôsobí  doma aj  v zahraničí. Svedčí o tom aj Martinov úspech v britskom X-factore, či ocenenia za autorskú tvorbu na  festivaloch Carpathia v Poľsku, Moon & Stars vo Švajčiarsku, Street music Satu Mare v Rumunsku, YouthVision v Azerbajdžane, Frivolus v Slovinsku alebo Live At Heart vo Švédsku. Práve po Live at Heart sa Martin dostal do pozornosti vydavateľstva Docks Music, pod ktorým dnes vydáva svoju novinku “Birdstrike”.

Ako je u Martina zvykom, skladbu si sám zložil, otextoval, nahral aj sprodukoval doma. Videoklipy pravidelne nahráva na mobilný telefón, počas svojich ciest. Nebolo tomu inak ani teraz. Dej klipu, ktorý obsahuje množstvo šteklivých záberov vznikal v USA,  predovšetkým  v národnom parku  Death Valley. 

Nový singel BIRDSTRIKE je odteraz dostupný na všetkých digitálnych streamoch.

Martin Harich – Birdstrike
MARTIN HARICH | Instagram, Facebook, TikTok | Linktree

Zdroj: TS