Martin Harich dostal od primátora ďakovný list!

Azda najznámejší Mikulášan uplynulých mesiacov, vďaka ktorému bolo naše mesto skloňované na televíznych obrazovkách i mimo nich prijal od primátora Alexandra Slafkovského pozvanie na neformálne stretnutie. Martin Harich prišiel na mestský úrad v sprievode svojho otca Laca a Mareka Masarika, spoluhráča zo skupiny Musitany Hope.

Po milom privítaní nasledovalo spomínanie, kedy a kde sa primátor s Martinom po prvýkrát stretli. „Bolo to na nejakom študentskom podujatí pred asi dvoma rokmi,“ povedal Alexander Slafkovský. „Už vtedy si ma zaujal,“ priznal úprimne. Martin Harich ho doplnil: „S Marekom sme hrali aj na podujatí pri príležitosti dvadsiateho výročia revolúcie, ktoré ste organizovali. Vystupoval tam vtedy aj Hex.“

Ďalšia debata sa krútila okolo aktuálnych zážitkov a skúseností týkajúcich sa talentovej súťaže Česko Slovenská Superstar, v ktorej Martin Harich skončil ako štvrtý najlepší spevák spomedzi tisícov súťažiacich. Primátor priznal, že Martinovi posielal hlasy.

Martin Hanich

V súvislosti s plánmi do budúcnosti Martin povedal, že momentálne sa dokončuje jeho prvý singel pre rádiá, v pláne je aj štúdiový album. „Teraz nás čaká veľa práce, je to len začiatok,“ prezradil Martin Harich. Zároveň ocenil radu, ktorú dostal, že sa treba vždy držať pri zemi.

Alexandra Slafkovského zaujímalo aj to, ako Martin zvláda študijné povinnosti, keďže navštevuje mikulášske Gymnázium M. M. Hodžu. „Nechcem robiť v lete individuálne skúšky, lebo cez prázdniny to vyzerá na množstvo koncertov,“ vysvetlil hudobník.

Na záver stretnutia dostal Martin Harich od primátora Alexandra Slafkovského ďakovný list za reprezentáciu mesta, striebornú plaketu a knihu o Liptovskom Mikuláši. Martin Harich vystúpi v našom meste už tento mesiac – 24. júna o 20-tej hodine na Námestí osloboditeľov ako súčasť programu tohtoročných Stoličných dní.

Zdroj: Peter Lehotský
Publikoval: Redakcia GREGI.NET