Martin Harich a Anna Julie Slováčková spolu včeskoslovenskej hudobnej novinke

Pokoru, pokoj a pohladenie duše prináša nová skladba “Bežím s dobou” z pera slovenského hudobníka MartinaHaricha, ktorý si prizval na pomoc českú herečku a speváčku Annu Júliu Slováčkovú.

Dnes, symbolicky v “Deň boja za slobodu a demokraciu”, posielajú do sveta komorne znejúciduet “Bežím s dobou” o láske, úteku a dôležitých rozhodnutiach. Pieseň v dvoch jazykoch, ktorési navzájom rozumejú.

Novinku si odteraz môžete prehrať na Spotify, YouTube, Apple Music a všetkých digitálnych streamoch.

“Jsem moc ráda, že mě Martin oslovil do společného duetu. Je to zase úplně jiný typ songu, který jsem si s ním mohla zazpívat. Maťo ho napsal velice citlivě a něžně. Našeprvní setkání proběhlo na půl cesty z Prahy na Slovensko, kdy jsme na zkušebně v takovém improvizovaném studiu nahráli první dema. To jsem ještě netušila, že se takové studio za pár měsíců stane i z mojí kuchyně. Covidová dobabyla prostě na nějaké duety složitější, ale myslím si, že jsme si tu muziku tak o to víc užili.”

Text skladby je o rozhodnutiach, ktorým dennodenne čelíme. Často nás pritom ovplyvňujú emócie, práca, tlak okolia, sociálne siete alebo úplne najčastejšie – všetko dokopy. A tak ich odkladáme alebopred nimi utekáme.

“Posledné obdobie pred spaním opäť počúvam hudbu. Som celkom unesený, ako pozitívne toovplyvňuje môj spánok. Väčšinou sú to jemné lo-fi produkcie, ktoré mi v mysli vytvárajú miliónyfarieb. Páči sa mi to až tak, že som si tento “zvuk” určil za “kľúčový” pre produkciu skladby “Bežíms dobou”. Do toho ma stále fascinuje, keď sa pieseň v závere rozbehne. Preto som sa po druhej slohe rozhodol nasadiť celúkapelu a vrstvy harmonických vokálov. Zároveň však zachovať prirodzenosť. Napríklad, keď začne spievať Anička, mám pociť, že stojí vedľa mňa v izbe.“

17.november ako dátum vydania 

“Vždy, keď sa v zahraničí s niekým dostanem do debaty ohľadom rozdelenia Česka a Slovenska,a snažím sa vysvetliť, že sme ostali priatelia, nevyhnem sa úprimnému údivu. Vo svete to nie jesamozrejmosť. Naopak. Sme výnimkou a pozitívnym príkladom. Som na to vlastne dosť hrdý,”dodáva Martin.

https://distrokid.com/hyperfollow/martinharich/bem-s-dobou-feat-anna-julie-slovkov

Zdroj: TS