Marek Ztracený nahral novú pieseň s Hanou Zagorovou. Ponúka „Vánoce jako dřív“ a ohlasuje nové letné turné

Marek Ztracený uzatvára aktuálny rok vo vrcholnej forme ako trojnásobný čerstvý držiteľ ocenenia Český slávik. Zároveň predstavuje novú vianočnú pieseň a videoklip Vánoce jako dřív a ohlasuje Tour De Léto 2021.

Vo svojej novinke sa spojil v duete s legendou českej populárnej hudby Hanou Zagorovou. Autorom pesničky je opäť Marek sám a dokázal v nej textovo reflektovať nielen obľúbenú vianočnú tému, ale tentokrát i aktuálne dianie okolo nás.

„Táto pieseň je taký malý hudobný pokus o záchranu tohtoročných Vianoc, o ktorých nám teraz tvrdia, že by ani nemuseli byť. Dúfam, že to, o čom v piesni spievame, bude platiť, a Vianoce budú ako kedysi. Verím, že v texte sa nájde väčšina z nás a pieseň urobí radosť,“ hovorí  Marek a k spolupráci s Hankou Zagorovou dodáva: „Už od svojho koncertu v O2 aréne, na ktorý som Hanku pozval ako hosťa, som si prial mať s ňou spoločnú pesničku. Keď som zložil túto vianočnú, hneď som jej zavolal, či má chuť a silu si ju so mnou zaspievať. Reakcia bola okamžitá a Hanka bola nadšená. Je mi cťou spievať s takou legendárnou speváčkou. Nahrávanie bolo viac než príjemné a mám pocit, že sa to celé veľmi podarilo.“

Hana Zagorová k spolupráci poznamenáva: Dostala som prvý darček k Vianociam! Dueto od Mareka Ztraceného, krásnu pesničku ‚Vánoce jako dřív‘. Myslím, že budete veriť každému slovu, ktoré napísal, pretože idú priamo zo srdca. Ďakujem. Mám ho rada.“

Za výslednou zvukovou podobou nahrávky stojí Marekov dvorný producent Dalibor Cidlinský jr. a svojou účasťou tu zaujme Kühnov detský zbor pod vedením Elišky Hrubej Toperczerovej. Videoklip natočili tvorcovia z FILMZLICINCOMPANY, s ktorými Marek Ztracený spolupracoval už v minulosti, okrem iného na úspešnej vizuálnej podobe hitu „Naše cesty“. Nálada nového videoklipu je vianočne povznášajúca a dokresľuje tak pozitívne posolstvo pesničky.

Po úspešných vypredaných jesenných halových koncertoch turné Restart 2021 Marek Ztracený nadväzuje na svoje vypredané letné turné Tour de Léto. Aj v budúcom roku chce opäť svojich fanúšikov potešiť, a preto sa rozhodol nadviazať na výnimočné podujatia pre celú rodinu na zaujímavých miestach po celej Českej republike. V pláne má 18 zastávok. Koncert je len čerešničkou na torte. Je to celopopoludňajšia a večerná zábava pre celú rodinu. Na našu veľkú radosť je záujem obrovský, ale kapacita je obmedzená,“ dopĺňa. Tentokrát si prizval hostí ako je Richard Genzer, ktorý pripraví tanečnú školu, variť sa bude s MasterChefom Romanom Stašom, v programe je množstvo hostí a prekvapení. Tour de Léto 2 je už v predaji na webe Mareka Ztraceného.

Zdroj: TS