Marek Ztracený má novú vianočnú pesničku a klip Stačí věřit.

Český spevák a skladateľ Marek Ztracený zažíva mimoriadne vydarený rok. Patrí k najhranejším domácim interpretom v českých rádiách, zaradil sa medzi hlavné festivalové mená, pridal druhý koncert v pražskej O2 aréne a na záver roka pripravil špeciálny darček – novú vianočnú pesničku Stačí věřit.

Už dlho som chcel napísať ďalšiu vianočnú pesničku, predsa len je to už 5 rokov, čo vyšla moja prvá s názvom Snad se něco stane. Neprichádzala ale tá správna inšpirácia a ja som nechcel nič lámať cez koleno. Ale potom, raz v lete, som si celý deň pohmkával novú melódiu. Nemohol som ju dostať z hlavy. Večer som sa pohrával s myšlienkami, na chvíľu som sa zasníval a predstavoval si, aké asi budú Vianoce tento rok. V tej chvíli sa mi to celé spojilo a  behom pár minút som napísal túto pieseň. Som nadšený, aký zvuk sme jej spolu s producentom Daliborom Cidlinským jr. dali, a takisto, že to nie je taká tá klasická „uťahaná“ pomalá vianočná vec,“ hovorí Marek.  

Ako dodáva, s nápadom na klip prišiel za chalanmi z Filmzlicincompany, ktorí mu točia väčšinu klipov. Nápad mi pomohli vylepšiť a skvelo ho následne zrealizovali. Snáď to posolstvo a nádej, ktoré klip a pieseň nesú, budú minimálne na tieto Vianoce platiť. Pokiaľ ide o mňa, verím tomu, že všetky cesty vedú na Vianoce domov a prial by som si, aby nikto nezostal sám.

Nový vianočný singel Stačí věřit je opäť kompletne autorskou záležitosťou Mareka Ztraceného a nahrávka  vznikla pod producentským dohľadom Dalibora Cidlinského jr., rovnako ako všetky jeho predchádzajúce úspešné hity. Videoklip k novému singlu realizovali Jaroslav Zderadička a Daniel Horník z Filmzlicincompany.

Tohtoročné Vianoce Mareka Ztraceného sa budú niesť i v znamení príprav na dva mimoriadne februárové koncerty v roku 2020. Štvrťroka pred uskutočnením je prvý koncert v najväčšej hale v Českej republike už takmer vypredaný, preto pred časom Marek pridal druhý koncert. Vystúpenie sa uskutoční 22. a 23. februára 2020. Jedná sa o mimoriadnu udalosť, pretože viac ako jeden koncert domácich interpretov v O2 aréne sa koná len vo výnimočných prípadoch.

Zdroj: TS