Marcus Miller na Jarných džezákoch predstaví úplne nové skladby z Renaissance!

Marcus Miller, jeden z najlepších svetových basgitaristov, úspešný producent a multiinštrumentalista, v Bratislave 24. mája počas svojho vystúpenia na Jarných Bratislavských Jazzových Dňoch odohrá skladby z úplne nového albumu Renaissance. Novinku predchádzali živé nahrávky Tutu Revisited, A Night in Monte Carlo, ale aj projekt Thunder s Stanley Clarkom a Victorom Wootenom, ktorý naživo trojica predstavila aj na Bratislavských Jazzových Dňoch 2008. S Renaissance prichádza zmena.

„Mám pocit, akoby som otáčal stranu. Poslední naši hrdinovia sú preč a my skutočne vstupujeme do novej éry. Politicky, veci sú polarizované a spejú k rozuzleniu. Hudobne máme k dispozícii všetky tieto skvelé spôsoby na hranie a zdieľanie hudby – mp3 súbory, internetové a satelitné rádiá, ale hudba nie je tak revolučná ako všetky tieto médiá. Je čas na znovuzrodenie,“ povedal o novinke Marcus Miller.

Renaissance, ktorý nahrával tesne pred aktuálnym európskym turné, prichádza štyri roky po ostatnom Millerovom štúdiovom albume Marcus. Zmestilo sa na ňu trinásť skladieb, osem pôvodných dopåňa päť cover songov, medzi nimi aj hit Slippin Into Darkness soul-jazzovej kapely War,, skladba súčasnej superstar Izrael Houghton, ale aj brazílska svadobná pieseň Setembro. Na albume s Millerom spolupracovali aj mladí hudobníci, trúbkár Maurice Brown, saxofonista Alex Han, bubeník Louis Cato, gitarista Adam Agati a klavírista Kris Bowers, ktorí Millera hudobne sprevádzajú na aktuálnom turné, v rámci ktorého zavíta 24. mája do Bratislavy.

Spolu s Marcusom Millerom na Jarných Bratislavských jazzových dňoch 2012 v bratislavskej Incheba Expo Aréne vystúpi 24. mája britská funková legenda Level 42 a slovenská kapela Finally s hosťmi Ericom Marienthalom a Ericom Valentineom. Vstupenky na festival sú v predaji prostredníctvom sietí Tipos Ticket a Ticketportal. Viac informácií na www.facebook.com/bjd.sk.

Jarné Bratislavské Jazzové Dni 2012
Incheba Expo Aréna, hala B

18:00 dooropen
19:00 Finally
20:00 Marcus Miller
21:30 Level 42

Zdroj: Rock Pop Bratislava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET