Manon Meurt (cz), Pale Clouded White (sk), Aches (uk) sa predstavia v decembri v Bratislave!

O Manon Meurt sa predovšetkým vie, že vystupovali ako predkapela My Bloody Valentine. Dve dievčatá a dvaja chalani z Rakovníka však naozaj skvelo hrajú. V shoegazeových vodách pláva aj ďalšia kapela – Pale Clouded White z Bratislavy.

Štvorica zložená z výborných hudobníkov vytvára melancholické atmosferické skladby so zaujímavými gitarovými textúrami. Temnejšími zákutiami sa pohybuje Aches, hudobník zo Sheffieldu, ktorý príde predstaviť nové tracky z pripravovaného albumu. Všetko pod hlavičkou Real Something v sobotu 14. decembra v bratislavskej Fuge.

Melancholický ženský vokál, zkreslené zvukové plochy, ostré gitary, príjemné basové linky a bicie, tak nejak sa dá slovne opísať tvorba rakovníckej štvorice Manon Meurt. Kateřina (gitara, spev), Vojtěch (gitara), Simona (basgitara) a Jiří (bicie) spolu hrajú len niečo vyše roka, no za ten krátky čas si stihli zahrať aj ako predkapela My Bloody Valentine. O ich vystúpení pred spomínanými MBV sa šíria ódy, často bývajú prirovnávaní aj k Ecstasy Of Saint Theresa. V Bratislave budú mať koncertnú premiéru.

https://bandzone.cz/manonmeurt
https://www.facebook.com/manonmeurt?fref=ts

Popové melódie, zvukové steny, utopené vokály… Zasnený shoegaze, za ktorým stoja Martin Krajčír a Adam Kobyda z The Ills a výborní muzikanti, bratia Peťo a Miloš Bulíkovci, pôsobí na domácej scéne unikátne a sviežo. Pale Clouded White si názov požičali z rovnomennej pesničky od kapely Cocteau Twins, inšpiráciu čerpajú aj z o niečo mladších M83. Naživo nehrávajú často, skôr práve naopak. Ich koncerty však patria k tým, ktoré treba určite vidieť. Každý, kto videl ich koncert na tohtoročnom festivale Bažant Pohoda, to isto môže potvrdiť.

Už je to nejaký ten piatok odkedy Jonny Fox, známy predovšetkým ako Aches, naposledy hral v Bratislave. Jonny sa totiž vrátil naspäť do Anglicka, kde pripravuje a v súčasnosti už aj dokončuje svoj nový album, ktorý by mal vyjsť ešte do konca roka. V sobotu 14. decembra bude však opäť v Bratislave. (Pre tých, čo nevedia:) Aches je elektronický producent. V jeho tvorbe však „nejde o laptopovú elektroniku, ale o živú zmes beatov, zasnených vokálov a melancholických gitarových skečov so syndrómom pódiovej hyperaktivity (exitab).

https://exitab.exitmusic.org/album/glass-lip
https://soundcloud.com/aches
https://jonnyfoxis.com/
https://www.facebook.com/aacchheess
https://www.facebook.com/someREALthing

facebook event: https://www.facebook.com/events/173941726136696/

manon meurt poster

Zdroj: Tana Lehocka